Ludovic Orban și Cătălin Drulă sar în apărarea lui Nicușor Dan în conflictul cu ANI: „Încă o dovadă a politizării acestei instituţii care hărţuieşte opoziţia”

Joi, 16 Februarie 2023, ora 13:32
3569 citiri
Ludovic Orban și Cătălin Drulă sar în apărarea lui Nicușor Dan în conflictul cu ANI: „Încă o dovadă a politizării acestei instituţii care hărţuieşte opoziţia”
Ludovic Orban și Cătălin Drulă sunt aliați în opoziție FOTO Colaj Ziare.com / Facebook / USR

Președintele USR Cătălin Drulă și liderul Forței Dreptei Ludovic Orban au reacționat joi, 16 februarie, după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a acuzat pe primarul Capitalei Nicușor Dan de conflict de interese și incompatibilitate.

Ludovic Orban susține că acuzațiile ANI pentru Nicușor Dan nu au niciun suport legal.

„Cui îi este frică de Nicuşor Dan? Nicuşor Dan este un om extrem de scrupulos în privinţa legalităţii, corectitudinii, moralităţii, integrităţii. Acest lucru este recunoscut de toţi cei care îi cunosc activitatea de primar general. Nici măcar numeroşii lui adversari politico-economici nu l-au atacat pe această temă. Prin comunicatul de astăzi, ANI lansează nişte acuzaţii la adresa lui Nicuşor Dan care nu au niciun suport legal şi care îmbracă forma unei adevărate calomnii. Pentru a da credibilitate demersului mai mult decât străveziu, ANI „produce” mai multe capete de acuzare. Nu se mulţumeşte doar cu incompatibilitatea, ci plusează cu conflict de interese administrativ, abuz în funcţie şi folosirea funcţiei pentu favorizarea unor persoane. Mai mult decât atât, ca să pună colac peste pupăză, anunţă că a trimis şi sesizări către prefect, Curtea de Conturi, Parchetul General şi «organele de urmărire fiscală»”, a scris Ludovic Orban, joi pe Facebook.

El a adăugat că ANI a declanşat un asalt împotriva edilului general al Capitalei, însă nu are motive serioase să facă acest lucru.

„Dacă ne uităm mai atent la „faptele” pentru care ANI a declanşat acest asalt contra primarului general nu vedem nimic serios, decât interpretări forţate ale unor prevederi legale. Nicuşor Dan nu a fost director la niciuna dintre instituţiile subordonate. Nicuşor Dan a fost amendat de ISC ca primar general şi ar fi fost culmea să nu fie apărat în instanţă de direcţia juridică a Primăriei Capitalei. Am văzut reacţia lui Nicuşor Dan şi anunţul că va ataca în instanţă raportul ANI. Sunt convins că instanţele de judecată îi vor face dreptate. Pe de altă parte, dacă tot îl acuză ANI de abuz în funcţie şi de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, pun şi eu nişte întrebări. Nu cumva tocmai cei care au „fabricat” o asemenea făcătură de raport sunt cei care au săvârşit aceste infracţiuni? Nu cumva în spatele acestui demers scandalos se află tocmai cei care au fost deranjaţi de integritatea, cinstea şi legalitatea acţiunilor lui Nicuşor Dan ca primar general?”, a completat preşedintele Forţei Dreptei.

„Pas cu pas către Belarus”

De cealaltă parte, liderul USR Cătălin Drulă susține că acuzele ANI pentru Nicușor Dan reprezintă o nouă dovadă a politizării acestei instituții. Totodată,

„Mizeria ANI de astăzi la adresa lui Nicuşor Dan e doar încă o dovadă a politizării acestei instituţii care hărţuieşte politicenii şi primarii din Opoziţie. Nu e nicio întâmplare. Acesta este regimul Iohannis, pas cu pas către Belarus. Statul de drept şchioapătă grav în România. Judecători care îl servesc pe Ciucă şi blochează ancheta de plagiat sunt promovaţi. Ministrul Justiţiei Predoiu ştie sentinţele dinainte de a fi pronunţate. DNA este lăsat fără resurse. Justiţia e pusă sub papuc. Instituţiile de control şi verificare non-judiciare sunt sub controlul politic al PSD-PNL.

Rezultat: borfaşii fură şi dorm liniştiţi. Iar politicieni oneşti din Opoziţie care deranjează mafia primesc câte un ANI, câte un DLAF, câte o Curte de Conturi, câte un corp de control, câte un kompromat. De fapt, e disperare şi nu e primul regim corupt care se precipită cu mizeriile pe măsură ce se apropie ziua decontului. Va veni ziua în care vom depolitiza în mod real aceste instituţii şi Justiţia va fi cu adevărat independentă. România merită o guvernare onestă şi corectă”, a scris Cătălin Drulă, joi pe Facebook.

Agenţia Naţională de Integritate anunţă joi că a sesizat Parchetul ICCJ, Instituţia Prefectului şi Curtea de Conturi în cazul primarului Capitalei Nicuşor Dan, pe care îl acuză de incompatibilitate, conflict de interese administrativ, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă că va ataca în instanţă în termenul legal Raportul ANI, acuzând Agenţia că îi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii.

Eveniment Quarterly Report

Reacția lui Ciolacu după ce USR şi Forţa Dreptei au sesizat CCR pe măsurile fiscale: ”E dreptul lor”
Reacția lui Ciolacu după ce USR şi Forţa Dreptei au sesizat CCR pe măsurile fiscale: ”E dreptul lor”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că este dreptul Opoziţiei să formuleze sesizări la Curtea Constituţională, referindu-se la sesizarea USR şi partidului Forţa Dreptei asupra legii privind...
CCR a amânat o nouă contestare depusă de USR și Forța Dreptei. Când se va dezbate legea funcțiilor de conducere din domeniul sanitar
CCR a amânat o nouă contestare depusă de USR și Forța Dreptei. Când se va dezbate legea funcțiilor de conducere din domeniul sanitar
Curtea Constituţională a decis joi, 28 septembrie, să amâne pentru 2 noiembrie discutarea sesizării deputaţilor partidului Forţa Dreptei şi USR asupra modificărilor aduse unei ordonanţei...
#Ludovic Orban, #catalin drula, #USR, #forta dreptei, #NIcusor Dan, #ani , #stiri Nicusor Dan