Ironia lui Ludovic Orban înaintea Congresului PNL: ”Ciucă trebuia pus preşedinte prin decret prezidenţial”

Sambata, 09 Aprilie 2022, ora 16:06
4337 citiri
Ironia lui Ludovic Orban înaintea Congresului PNL: ”Ciucă trebuia pus preşedinte prin decret prezidenţial”
Liderul partidului Forţa Dreptei a afirmat că PNL nu mai are nici 16% cotă de încredere FOTO Facebook / Ludovic Orban

Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Brăila, că nu înţelege de ce PNL mai organizează congres pentru alegerea unui nou preşedinte şi de ce acesta nu este numit prin decret prezidenţial.

”Eu nu înţeleg de ce ţin congres cei din PNL, Ciucă trebuia pus preşedinte prin decret prezidenţial. Iohannis trebuia să dea decret, prin care să îl pună preşedintele PNL pentru următorii trei ani pe Ciucă. (...) Ciucă nu are nicio treabă cu liberalismul. Nu poţi să pui ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal un om care a trăit toată viaţa lui în logica 'să trăiţi', a executat ordinele superiorului şi le-a dat ordine celor inferiori în ierarhie. Liberalismul înseamnă cu totul şi cu totul altceva, este anticazon, ca să spun aşa. Înseamnă libertate în primul rând, individualitate. Azi nu mai suflă nimeni în PNL. PNL astăzi este controlat de neliberali, este controlat de oameni care ascultă de comenzile sistemului, nu de oameni care ţin cont de voinţa cetăţenilor şi de regulile democratice”, a susţinut Orban.

Ludovic Orban a spus că, în momentul în care Florin Cîţu a propus excluderea sa din Biroul Executiv al PNL, l-a atenţionat pe acesta că următorul care va fi schimbat atât din funcţia de prim-ministru, cât şi din cea de preşedinte al PNL va fi el.

”Eu i-am spus lui Cîţu când a propus excluderea mea din Biroul Executiv: ţine minte ce îţi spun, în curând nu vei mai fi prim-ministru şi peste alte câteva luni nu vei mai fi preşedintele PNL, te vor schimba ăştia care acum te aplaudă că propui excluderea mea. Deci se ştia, nu asta e problema, problema e că ei au nimerit din lac în puţ, l-au schimbat pe dracu cu tac-su. Cîţu avea aproape cinci ani vechime totuşi, iar el, dacă stai şi îi urmăreşti activitatea, a fost un om care a exprimat pe blogul lui diferite poziţii şi idei liberale”, a menţionat el.

Liderul partidului Forţa Dreptei a mai afirmat că, în acest moment, PNL nu mai are nici 16% cotă de încredere.

”Eu am luat PNL de nicăieri, dintr-o groapă de potenţial, un partid decredibilizat, cu 16-17% intenţie de vot remanentă, datorată mai mult aleşilor locali şi l-am dus la victorie, l-am dus la guvernare. Or, cât de prost să fii să schimbi un preşedinte care te-a luat de jos şi te-a pus pe val? PNL nu mai are astăzi nici 16% cotă de încredere, nu mă refer numai la intenţie de vot, s-a topit ca identitate”, a completat Orban.

Un ministru liberal cere USR să îl susțină pe Ciucă la prezidențiale. ”Sunt surprinsă de pretențiile unui partid de nici 30 de primari”
Un ministru liberal cere USR să îl susțină pe Ciucă la prezidențiale. ”Sunt surprinsă de pretențiile unui partid de nici 30 de primari”
Ministrul Culturii, Raluca Turcan, le-a transmis liderilor USR, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook faptul că ar trebui să susțină candidatul liberal la alegerile prezidențiale....
Ciucă n-are timp de Elena Lasconi. Liderul PNL susține că are programul prea încărcat
Ciucă n-are timp de Elena Lasconi. Liderul PNL susține că are programul prea încărcat
Nicolae Ciucă, președintele PNL, a spus, miercuri, 24 iulie, că nu are timp să se vadă cu Elena Lasconi, în această săptămână, după ce președinta USR a anunțat că cei doi vor avea o...
#Ludovic Orban, #congres PNL, #nicolae ciuca, #Florin Citu , #stiri Ludovic Orban
  1. PNL după afirmațiile Elenei Lasconi că e nevoie de ”curățenie” în partidul liberalilor: ”Stilul ăsta agresiv n-are ce căuta la un prezumtiv candidat la preşedinţie”
  2. Klaus Iohannis este o mare dezamăgire pentru români, atacă Elena Lasconi. "S-a îndepărtat foarte tare de oameni, zici că e în altă bulă"
  3. Amenințarea șefului AEP, înainte de alegerile parlamentare și prezidențiale: „Cine face asta, riscă sancțiuni!"
  4. Un liderul PNL a sesizat procurorul general, reclamând „escrocheria” organizată de AUR și George Simion
  5. Guvernul ia măsuri după haosul de la alegerile locale. Unde vor fi „staționați” membrii birourilor electorale după votare
  6. Un ministru liberal cere USR să îl susțină pe Ciucă la prezidențiale. ”Sunt surprinsă de pretențiile unui partid de nici 30 de primari”
  7. Hotărârea majoră în cazul alegerilor parlamentare și prezidențiale. Guvernul Ciolacu a luat decizia de ultimă oră
  8. Promisiunea făcută de Marcel Ciolacu după protestele la care a fost acuzat de "teroare fiscală"
  9. Primul discurs al Dianei Șoșoacă, după ce s-a făcut de râs în presa internațională. Reacție-surpriză după circul din Parlamentul European
  10. Deputat exclus din grupul de presă al PSD Constanța după ce a candidat împotriva senatorului Felix Stroe la conducerea filialei