Ludovic Orban: ”Pînîlî a devenit un partid controlat de sistem, care cântă un singur refren: odă conducătorului iubit”

Miercuri, 06 Aprilie 2022, ora 19:57
2642 citiri
Ludovic Orban: ”Pînîlî a devenit un partid controlat de sistem, care cântă un singur refren: odă conducătorului iubit”
Fostul lider al PNL conduce acum partidul Forța Dreptei FOTO Facebook / Ludovic Orban

Ludovic Orban, actual lider al partidului Forța Dreptei, a lansat miercuri, 6 aprilie, acuzații dure la adresa noii conduceri a PNL, despre care spune că se află sub controlul președintelui Klaus Iohannis.

”Din 23 noiembrie 2021, nu există zi de la Dumnezeu să nu mă felicit pentru decizia de a lăsa în urmă pînîlî-ul confiscat de gașca demolatoare și de a începe un nou proiect politic cu adevărat liberal”, și-a început mesajul de pe Facebook fostul lider al PNL.

Orban acuză actuala conducere că a îndepărtat partidul de la valorile și principiile care îl defineau.

”Astăzi, celor mai mulți membri din pînîlî le este rușine să mai spună că fac parte din acest partid. Pentru că pînîlî a devenit exact opusul a ceea ce credea lumea că este.

Din principal apărător al democrației, a ajuns un pericol la adresa democrației românești, a drepturilor și libertăților românilor.

Din campion al luptei contra stângii postcomuniste, a ajuns complicele perpetuării la putere a moștenitorilor lui Iliescu.

Din reprezentant al mediului privat, al profesiilor liberale, s-a transformat într-un partid clientelar, dominat de etatiști bugetivori.

Dintr-un partid născut din societatea civilă, a devenit un partid controlat de sistem.

Din partidul care își făcea un brand din libertatea de exprimare și din pluralismul de opinii, a rămas doar un cor de lăudători care cântă fals, pe o singură voce, un singur refren: odă conducătorului iubit.

Din formațiunea care părea că este cea mai dispusă și capabilă să implementeze reformele necesare modernizării societății românești, a devenit un bastion al inerției și stagnării.

Din cel mai onorabil și cu ștaif partid, s-a transformat într- o cloacă în care minciuna, trădarea, slugărnicia, lașitatea și impostura sunt la putere”, a mai scris fostul premier.

Orban a subliniat că liderii partidului sunt impuși de președintele Klaus Iohannis.

”Din formațiunea care și-a ales liderii în competiții democratice autentice, a ajuns în penibila situație de a accepta șefi alogeni desemnați și impuși prin decret prezidențial.

Mă opresc aici cu enumerarea. În finalul acestei postări, le readuc aminte celor din gașca demolatoare că principiul pe care l-au impus, ca premierul în funcție să fie pus președinte de partid, îi poate duce în situația ca după 1 iunie 2023, când se va face rocada, să fie nevoiți să îl accepte ca șef pe noul premier, Marcel Ciolacu”, a conchis fostul lider al PNL.

Mesajul a fost transmis în ziua în care premierul Nicolae Ciucă și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al PNL.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Ludovic Orban, #PNL, #grupare demolatoare , #stiri Ludovic Orban