Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

200 de milioane de euro pentru inelul feroviar al Capitalei

Joi, 17 Aprilie 2008, ora 17:20
1250 citiri
200 de milioane de euro pentru inelul feroviar al Capitalei

Inelul feroviar din jurul Bucurestiului, care nu a fost inca exploatat, are nevoie de investitii de 200- 300 milioane euro pentru a putea deveni o alternativa viabila pentru circulatia bucurestenilor, a declarat joi, ministrul transporturilor, Ludovic Orban, prezent la simpozionul "Piata imobiliara in 2008: fierbere, stagnare sau declin?", informeaza Newsin.

Investitiile ar viza electrificarea a aproximativ 12 kilometri de cale ferata, dublarea liniilor pe o distanta de 12 kilometri, modernizarea garilor si coordonarea cu transportul public din Bucuresti.

Inelul feroviar este in acest moment in stadiul de proiect avizat de Comisia Tehnica Economica, in aceasta luna urmand sa fie gata si studiul de fezabilitate. Ulterior proiectul va fi trimis la Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

In acest context, Orban a spus ca tot in luna aprilie va incepe licitatia pentru consultantul proiectului, precizand ca au fost identificate lucrarile care trebuie efectuate pentru dublari de linie, electrificari precum si analiza pozitionarii garilor.

Inelul feroviar va cuprinde linia ferata existenta din Gara de Nord - Mogosoaia, de acolo urmand sa se faca un racord de aproximativ 3 kilometri pe la Mogosoia ori pe la Centura Otopeni.

Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#inel feroviar, #investitii, #Bucuresti, #rute, #transport, #Ludovic Orban , #ministrul Transporturilor
Comentarii