Ziare.com

ANI cerceteaza un fost secretar personal al lui Ludovic Orban

de Adriana Toma
Vineri, 31 Iulie 2009, ora 13:19

   

ANI cerceteaza un fost secretar personal al lui Ludovic Orban
Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat, vineri, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, in cazul lui Cristian-Dumitru Andruhovici, fost secretar personal al ministrului Transporturilor in perioada 2005-2008, pentru fals in declaratii.

Procurorii ANI s-au autosesizat din oficiu in acest caz dupa ce saptamanalul de satira "Academia Catavencu" a publicat articolul "Consilierii si secretarii lui Orban s-au umplut de fite fiscale", potrivit unui comunicat de presa remis, vineri, Ziare.com.

Potrivit informatiilor din articol, Cristian-Dumitru Andruhovici nu ar fi respectat dispozitiile legale privind completarea si depunerea declaratiilor de avere si de interese. Ca urmare a analizarii declaratiilor de avere si de interese depuse de catre fostul secretar, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat ca acesta a completat si depus spre inregistrare declaratii de avere ce nu corespund adevarului.

Astfel, in declaratia de avere din 15 iunie 2006, depusa pentru anul fiscal 2005, Andruhovici nu face nicio mentiune la rubrica aferenta veniturilor obtinute, desi, in realitate, obtinuse venituri de 2.081 de lei, reprezentand venituri din salariile obtinute in calitate de secretar personal al ministrului Transporturilor, si de 1.061 de lei, reprezentand venit din remuneratiile obtinute in calitate de angajat al Primariei Municipiului Bucuresti, se precizeaza in comunicatul ANI.

Totodata, in declaratia de avere din 18 aprilie 2007, depusa pentru anul fiscal 2006, fostul secretar nu face referire la veniturile realizate in ultimul an fiscal incheiat, desi, in realitate, acesta a obtinut venituri in cuantum de 8.992 lei, in calitate de secretar personal al Ministrului Transporturilor, si venituri de 9.009 lei, din salarii obtinute in calitate de inspector in invatamant, la Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane TAROM S.A.

ANI mai arata ca in declaratia de avere depusa la incetarea raporturilor de serviciu, la data de 19 decembrie 2008, Andruhovici a declarat ca a obtinut venituri care s-au dovedit, insa, neconforme cu realitatea, dupa cum urmeaza: 12.000 lei, reprezentand venit din salarii obtinute in calitate de secretar personal al Ministrului Transportului, desi, in realitate, a obtinut 13.085.

Fostul secretar personal al lui Ludovic Orban a mai declarat ca a obtinut 24.025 lei, reprezentand venit din salarii, obtinut pentru prestarea serviciului de inspector invatamant in cadrul Companiei Nationale de Transporturi Aeriene Romane TAROM S.A, desi, in realitate, acesta a obtinut 23.274 lei.

Andruhovici a mai declarat ca a obtinut si 20.000 lei, reprezentand indemnizatii obtinute pentru participarea ca membru in Consiliul de Administratie al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, desi, in realitate, a obtinut 18.942 lei, dar si 20.000 lei, reprezentand indemnizatii obtinute pentru participarea ca membru in Consiliul de Administratie al METROREX S.A., in realitate, acesta obtinand o suma de 16.601 lei.

Verificarile ANI au fost suspendate pana la solutionarea cauzei de catre organul judiciar, respectiv Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2234 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ANI anuntase in urma cu doua saptamini!!!

Cum ca, va face publice numele celor 2-3 ministrii din actualul guvern care au bani dositi intr-o veselie prin conturi straine Elvetia, Monaco... dar au uitat saracii sa mai faca publice aceste nume. O fi dat Basescu telefon ca, doar ministrii in cauza erau din banda PD-L si s-a pus batista pe tambal. Si curios cum in urma acestui anunt Videanu a plecat sa dea o tura prin Franta, Monaco la repezeala.

 

CE NASTE DIN PISICĂ, SCOARECI PRINDE

Nu am decat un singur comentariu:
Tel maitre, tel valet.
Adică, mai pe romaneste, cum e turcul, asa-i si pistolul

 

Betivanul si gayul de Orban_o_ia_in_cur vrea sa-i suga chilotii lui Udrea

Bai janghina betiva si cu sfincterul cat basca de pui de securist tortionar brasovean, bai mando_laba trista de Ludovic_o_mai_sugi_un_pic te-ai trezit din mahmureala si ai scos ciocul afara sa mai borasti ceva scabros. Simti ca iti vine randul la parnaie, fiindca ai furat la greu mai ales cu mana altora. Bandit ordinar ce esti de abia astept sa te vad in teapa. Muie_cu_tocila_si_cu_bena papagal vopsit cu hena.

SA IL CERCETATI SI PE LIBERAUL STEFAN SAVU

DIRECTORUL DE LA ACHIZITII LA COMPANAI DE DRUMURI,

E DITAMAI PENALUL ..UN SPAGAR NENOROCIT..

 

Anchetatil si pe porcul de Palade de unde are Vila la Suceava ?

Trimis in Belgia din 1978 cite salariii primea ? De la Patrihaia Republiciii Bananiere Rominà ,Ce-a Moscovità sursa K.G.B.ul ,Directia de Informatii Externe R.S.R ,tov Ceausescul in scopul diamantelor din ANWERS Belgia ,plus ciupea de la Serviciul Public Belgian o filierà ......contra informatiii ......contra-cost .IUDA tot Iuda ràmine cà doar securitàtile nu dorm trebuie sà ciupeascà informatiii pretioase asfel il scoteau la pensie la doi metrii in pàmint ;Hai Georgiana

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor