Blocat in trafic, Orban promite drum expres litoral - Delta Dunarii

Joi, 01 Mai 2008, ora 22:12
2640 citiri
Blocat in trafic, Orban promite drum expres litoral - Delta Dunarii

Drumul expres litoral-Delta Dunarii, unde lucrarile de constructie vor fi demarate anul viitor, va fi inclus in bugetul de investitii al Ministerului Transporturilor, transmite corespondentul NewsIn, citandu-l pe ministrul Transporturilor.

Ministrul Ludovic Orban s-a aflat, joi, la Navodari unde proiectul i-a fost prezentat de seful Directiei Regionale Drumuri si Poduri Constanta, Jean Paul Tucan, care este si candidatul PNL la primaria Navodari. Ministrul Transporturilor a parcurs cu greu drumul dinspre Bucuresti spre litoral, luand in piept toate blocajele in trafic pe care le-au simtit si romanii zilele acestea pe drumul spre mare.

El a declarat ca drumul expres Litoral-Delta va fluidiza traficul din statiunea Mamaia si va face legatura de la Centura Ovidiu-Agigea, prin Navodari, Corbu, Sacele, Mihai Viteazu, iar in faza a doua va pleca de la Mihai Viteazu pana in Delta Dunarii, la Dunavat.

Orban a precizat ca valoarea proiectului se va stabili dupa intocmirea studiului de fezabilitate in functie de indicatorii tehnico-economici care vor fi aprobati in iulie-august. Lucrarile de executie vor fi demarate la jumatatea lui 2009, iar ministrul transporturilor a adaugat ca investitia va fi inclusa in bugetul pe anul viitor.

Ludovic Orban a mai declarat ca autostrada Cernavoda-Constanta va deveni o prioritate. "Am facut aproape o ora pe tronsonul Cernavoda-Constanta, distanta pe care am parcurs-o, de 160 de kilometri de la Bucuresti la Cernavoda, am parcurs-o intr-un timp mai scurt decat de la Cernavoda la Constanta si, din acest motiv, prioritar este proiectul de autostrada Cernavoda-Constanta", a spus Orban.

Proiectul Cernavoda-Constanta se afla in prezent in faza de precalificare si analiza a ofertelor, iar in urmatoarele trei saptamani se vor decide firmele care vor intra in faza finala de calificare.

El a adaugat ca la fel de importanta este si realizarea centurii Constantei, care va avea profil de autostrada. Pe 7 mai se va face deschiderea ofertelor pentru ultima faza, iar dupa o luna si jumatate va fi desemnata firma care va cistiga executia.

O nouă rută de mare viteză în România. Jumătate va avea profil de autostradă, jumătate, de drum expres FOTO
O nouă rută de mare viteză în România. Jumătate va avea profil de autostradă, jumătate, de drum expres FOTO
Guvernul a aprobat joi, 28 martie, indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu....
Când se deschide circulația pe Drumul expres care leagă centura Oradea de Autostrada Transilvania
Când se deschide circulația pe Drumul expres care leagă centura Oradea de Autostrada Transilvania
Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, anunţă că, joi, la ora 15.00, se va deschide circulaţia pe Drumul expres care asigură legătura dintre Centura Oradea şi Autostrada Transilvania....
#Ludovic Orban, #drum expres, #Delta Dunarii, #litoral , #ministrul Transporturilor