Fuziunea intre aeroporturile Baneasa si Otopeni, suspendata

Marti, 05 Iunie 2007, ora 17:35
1863 citiri
Fuziunea intre aeroporturile Baneasa si Otopeni, suspendata

Intr-o conferinta de presa, care a avut loc, marti, 5 nai, la sediul Ministerului Transporturilor, la care au participat ministrul Ludovic Orban impreuna cu directorul general al Aeroportului International Henri Coanda, Gabriel Tara si Alexandru Pavel Dan, director general al Directiei Generale Afaceri Europene si Relatii Internationale a fost prezentata situatia fuziunii celor doua aeroporturi.

Astfel, ministrul a anuntat suspendarea fuziunii intre Aeroporturile Otopeni si Baneasa, care survine unei unei decizii a judecatorului de pe langa Registrul Comertului. "Dupa adoptarea Hotararii de Guvern, care a decis fuziunea aeroporturilor si decizia celor doua adunari generale ale actionarilor privind realizarea fuziunii, era o simpla formalitate la Registrul Comertului inregistrarea unei companii.

S-au formulat doua opozitii, una dintre ele fiind formulata de S.C. Aviatia Utilitara S.A., din cauza careia judecatorul a dat decizia: Se suspenda procesul de fuziune pana la solutionarea opozitiei formulata de S.C. Aviatia Utilitara S.A. Eu asemenea hotarare nu am mai auzit, practic judecatorul ne obliga sa-i dam dreptate Aviatiei Utilitare in opozitia formulata, incercand sa isi asume un rol pe care nu il are", a declarat ministrul Ludovic Orban.

Ministrul a anuntat ca recursul va fi inaintat maine la Tribunalul Bucuresti si se va modifica Hotararea de Guvern astfel incat pana la solutionarea acestui litigiu cele doua companii sa poata functiona fara probleme , se arata intr-un comunicat de presa.

Fuziunea dintre Aeroporturile Otopeni si Baneasa este foarte importanta pentru dezvoltarea traficului aerian. "Din aceasta fuziune, rezulta o companie mai puternica, cu o pozitie intarita, in competitia europeana din domeniul aeroportuar. Nu este normal ca doua aeroporturi din acceasi capitala, aflate la mica distanta unul de altul, sa se afle in competitie".

Citeste si:
Cîțu pregătește tehnocrați în locul miniștrilor USR PLUS pentru a trece de votul Parlamentului - surse
Cîțu pregătește tehnocrați în locul miniștrilor USR PLUS pentru a trece de votul Parlamentului - surse
Premierul Florin Cîțu ia în calcul să numească tehnocrați la ministerele lăsate libere de USR PLUS, astfel încât să obțină votul de încredere al Parlamentului, susțin surse politice...
Congresul PNL va avea loc la Romexpo, cu 5.000 de delegați. ”Nu luăm în calcul altă variantă în acest moment”
Congresul PNL va avea loc la Romexpo, cu 5.000 de delegați. ”Nu luăm în calcul altă variantă în acest moment”
Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) al Partidului Naţional Liberal, că, pe lângă modificările la statutul formaţiunii, în BPN...
Sursa: Ziare.com