Ludovic Orban: Aeroportul Baneasa va deveni heliport

Marti, 12 Februarie 2008, ora 08:56
1360 citiri
Ludovic Orban: Aeroportul Baneasa va deveni heliport

In cativa ani, Aeroportul Baneasa se va transforma in heliport, din cauza dezvoltarii imobiliare din zona de nord a Capitalei, declara ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, citat de Antena 3.

Specialistii din domeniul aeronauticii sunt de parere ca vina pentru situatia creata o poarta autoritatile, care nu au luat in calcul unele elemente in momentul in care au realizat strategia de dezvoltare a aeroporturilor.

Activitatea Aeroportului Baneasa va fi restransa in perioada urmatoare din cauza dezvoltarii imobiliare din zona de nord a capitalei, sustine ministrul Transporturilor. In aceste conditii aeronavele mari nu vor mai putea ateriza sau decola.

"In circa 5-7 ani, Aeroportul Baneasa va fi inghitit de oras. Nu este singurul aeroport din lume care se confrunta cu aceasta situatie. La noi, cam atat va mai dura pana ce partea stanga a Drumului National 1 se va dezvolta. (...) Aeroportul nu se inchide de tot. El va ramane deschis pentru avioanele private si aeronave mai mici. Baneasa va deveni un heliport", afirma Ludovic Orban Orban.

De aceeasi parere sunt si specialistii in aviatia civila. Ei sunt de parere ca in aproximativ 7- 8 ani cele doua aeroporturi Henri Coanda si Baneasa nu vor mai putea sa-si desfasoare activitatea ca in prezent.

Conducerea aeroportului Baneasa a fost luata prin surprindere de declaratiile ministrului Transporturilor. "Este adevarat ca in cativa ani aeroportul poate fi inghitit de oras, insa sunt orase unde exista aeroport in centru si functioneaza perfect. (...) E posibil sa nu mai poata primi aeronave de o capacitate foarte mare, insa eu cred ca este necesar un aeroport in oras, macar pentru oamenii de business", a declarat directorul general al Aeroportului Baneasa, Stefan Mladin.

Specialistii din domeniul aeronauticii considera ca vinovate pentru situatia creata sunt autoritatile, care nu au luat in calcul unele reguli atunci cand au realizat strategia de dezvoltare a aeroporturilor.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#aeroport baneasa, #Ludovic Orban, #Ministrul Transporturilor , #ministrul Transporturilor