Ludovic Orban, despre Bechtel si vizita lui Basescu la Washington

Vineri, 31 Mai 2013, ora 11:15

   

Ludovic Orban, despre Bechtel si vizita lui Basescu la Washington
Fostul ministru al Transporturilor din Guvernul Tariceanu, Ludovic Orban, a declarat ca rezilierea contractului cu Bechtel este foarte dificila si poate fi mai costisitoare decat a informat ministrul Dan Sova.

"In 2003, Guvernul Nastase a adoptat legea privind parteneriatul public privat. Aceasta lege elimina obligativitatea organizarii licitatiei pentru contractele care se realizeaza in parteneriat public privat, putand sa se faca prin incredintare directa.

Demareaza negocierile, dupa care ne trezim ca se semneaza contractul, finantat de la bugetul de stat. La constructia acestei autostrazi nu a existat ceea ce trebuie sa existe la orice proiect de mare infrastructura, anume studiu de fezabilitate", a explicat fostul ministru al Transporturilor, la Digi 24.

"Ce s-a intamplat? S-a schimbat puterea politica si Traian Basescu a spus clar ca trebuie reziliat contractul cu Bechtel. A tot spus si a tot spus, pana s-a dus la Washington. Cand s-a intors, nu a mai trebuit sa fie reziliat contractul.

In baza mandatului dat de Traian Basescu, Gheorghe Dobre, un colaborator apropiat al lui Basescu, s-a apucat sa renegocieze contractul, iar in urma renegocierii au rezultat prevederi si mai proaste. Singurul lucru pe care l-a obtinut a fost ca proiectarea sa nu o mai faca Bechtelul. Dar, in toata aceasta perioada, nu s-a construit nimic. Aceasta renegociere de vreo doi ani de zile ne-a costat aproape 40 de milioane de euro", a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban este de parere ca Romania nu va scapa ieftin in urma rezilierii contractului.

"Prevederile contractuale dau niste drepturi constructorului. Rezilierea este foarte dificila. Eu, sincer, ma indoiesc ca este asa cum spune domnul Sova. Mi-as dori din tot sufletul sa scapam cu 38 de milioane. Nu cred", a adaugat Ludovic Orban.

Citeste mai multe despre L.Orban: Traian Basescu a spus ca trebuie reziliat contractul cu Bechtel. Pana s-a intors de la Washington pe Digi24.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3662 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Emigrantul-Anonim
rank 5
publicati listele cu cei ce au luat mita de la Bechtel; e simplu!!!!
Adica cei ce au semnat, negociat si platit!! 1.4 miliarde Euro pt. 52 km de autostrada erau inapoiati mintal?? Nu-si dadeau seama ce fac?? Inocentii au murit de foarte, foarte mult timp....daca or fi existat!!
ovidiu caraiman
rank 5
....
Lasa ca ai facut tu mai multe si mai bine! Ai fost ministru al transporturilor in guvernul de pacalici,Tariceanu. Si?
Anuca
rank 2
Eu nu inteleg cum numai Basescu este vinovat de toate.
Toti ceilalti fac bine ce fac, dar numai unul singur este de vina. Imi spuneti si mie de ce?
Eugen16
rank 5
*
OOrbane indiferent cine a fost atunci prim ministru Nastase sau al tau Tariceanu (iar pe vremea celui din urma tu ai fost ministrul transporturilor ), este aiurea sa dai vina pe Basescu.Si-ti mai spun ceva asa batjocura din reparatia drumurilor tarii ca pe vremea ministeriatului tau nu s-a mai vazut. Am circulat pe vremea aia de ex. dela Deva la Timisoara Ce se intimpla acolo era de groaza.Asa reparatii aiurea, asa harababura nu cred ca putea exista pe acest mapamond nici macar in Burkina Faso. Asa ca mai taci n@@aibii din gura, lautarule..
alibabe
rank 2
Bine, bine!
Dra cea ai facut tu ca sa dregi situatia? Noi romanii sintem buni in a arunca vina pe altii si foarte inceti a rezolva problema! Inainte de Basescu parca a fost Tariceanu si ai lui la putere - de ce nu au schimbat ei situatia? Pentru ca sinteti toti o apa si un oamint - incompetenti si hoti! Nici un ministru nu a ajuns unde ei prin prisma calitatilor intelectuale si asta se vede in situatia economica a Romaniei!
Sogor
rank 1
@ alibabe / ptr Orbitu-Cinzeaca ..
bey mai traieshte fata pe care ai "demolato" pe zebra
de la Cotroceni(ha-ha-ha)..puternic alccolizat = te-ai dus la Udrishte dupa 24 h ..??!! Sau e oloaga..or fi ajuns cele citeva sute de €-oi pe care i-ai lasat
familiei pe masa(ptr."tacere") la o ora dupa accident ..sa ishi ia proteze..sau carucior..???! Sy.ct.yr XXL
alibabe
rank 2
Scuze
..in mesajul de mai inainte vorbeam de Orban nu Dobre!
andrei27
rank 5
A spus Orban ceva...
... "Ce s-a intamplat? S-a schimbat puterea politica si Traian Basescu a spus clar ca trebuie reziliat contractul cu Bechtel. A tot spus si a tot spus, pana s-a dus la Washington. Cand s-a intors, nu a mai trebuit sa fie reziliat contractul.

In baza mandatului dat de Traian Basescu, Gheorghe Dobre, un colaborator apropiat al lui Basescu, s-a apucat sa renegocieze contractul, iar in urma renegocierii au rezultat prevederi si mai proaste. Singurul lucru pe care l-a obtinut a fost ca proiectarea sa nu o mai faca Bechtelul. Dar, in toata aceasta perioada, nu s-a construit nimic. Aceasta renegociere de vreo doi ani de zile ne-a costat aproape 40 de milioane de euro", si 5 postaci bashinisti au si sarit de poponeata in sus sa-l apere pe nasul din suflet!
:))
Ho bay, ca-l apara kovesi, morar si alti "meseriasi"... n-are nevoie de caini sa latre la gard!
Ce-a zis Orban e corect si chiar asa s-a intamplat!
tudorion46
rank 5
ce mestesugit mai esti in vorbe!
Tu ce-ai dacut domnule, ca parca ai trecut pe la ministerul asta!
Zii, ca-i zici bine...Basescu si altii...
Tu nici usturoi n-ai mincat, nici gura nu-ti miroase!
Altfel la palavre nimeni nu va-ntrece.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor