Orban a cerut o rectificare bugetara pentru Autostrada Bechtel

Marti, 22 Aprilie 2008, ora 18:05
1423 citiri
Orban a cerut o rectificare bugetara pentru Autostrada Bechtel

Ministrul transporturilor Ludovic Orban a declarat ca a cerut la rectificarea bugetara 100 de milioane de euro pentru Autostrada Transilvania al carei constructor este compania americana Bechtel, transmite The Money Channel.

"Cei de la Bechtel au primit avansul si nu ar trebui sa se planga. Ar face bine sa munceasca mai mult si sa vorbeasca mai putin", a spus ministrul Orban.

Lucrarile pentru constructia autostrazii Transilvania au stagnat pe motiv ca Guvernul nu si-a onorat o parte din datoria fata de Bechtel.

Cu doua saptamani in urma, premierul Tariceanu a declarat ca Bechtel va primi, integral, in perioada urmatoare, cele 200 milioane euro care trebuie alocate, pana la jumatatea anului, pentru continuarea lucrarilor la autostrada Transilvania si ca "sunt persepctive" ca, in 2008, sa fie gata primul tronson de 25 de km in Cluj.

Prim-ministrul a afirmat ca lucrarile la autostrada Transilvania se desfasoara, in prezent, "intr-un ritm normal", dar a precizat ca nu este, cu toate astea, foarte multumit.

Premierul a amintit ca 136 de milioane de euro, reprezentand 30% din valoarea lucrarilor pe 2008, au fost, deja, platite in avans.

Seful Executivului a declarat ca ii va cere ministrului Transporturilor sa creeze o sucursala locala a Companieii Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale in zona Cluj-Oradea, avand in vedere ca este dificila coordonarea lucrarilor de la Bucuresti.

Compania americana de inginerie si constructii Bechtel Corp. a anuntat, la mijlocul lunii martie, ca veniturile obtinute, in 2007, au crescut cu 32% fata de anul precedent, la un nivel record de 27 miliarde dolari, obtinand contracte noi in valoare de 34,1 miliarde dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#autostrada, #Transilvania, #rectificare, #bugetara , #ministrul Transporturilor