Orban are solutia pentru blocajele din trafic

Vineri, 23 Noiembrie 2007, ora 16:23
559 citiri
Orban are solutia pentru blocajele din trafic

Ministrul Transporturilor Ludovic Orban a declarat vineri ca, pentru fluidizarea traficului in Bucuresti, sunt necesare trei inele rutiere, pasaje subterane si supraterane, informeaza NewsIn.

In acest moment, sunt executate lucrarile de reabilitare la centura existenta, iar firma care va construi noua centura va fi aleasa in anul 2008.

Bucurestiul este radial-axial si, pentru fluidizarea traficului, este nevoie sa fie scos din oras traficul de tranzit, care reprezinta 20% din traficul total din Bucuresti, a explicat Orban.

Acesta a mai spus ca autoritatile statului ar trebui sa fie mult mai riguroase cu firmele de constructii si proiectantii in ceea ce priveste respectarea termenelor contractuale.

"De cand am venit in minister, am reziliat 12 contracte. In multe cazuri, vina apartine consultantilor care fac lucrarile de mantuiala. Mai mult, consultantii sunt platiti la ora, motiv pentru care suntem nevoiti sa asteptam si cate trei luni, pentru a primi un aviz, ceea ce insemna costuri suplimentare pentru utilaje si pentru salariile muncitorilor", a spus ministrul Transporturilor.

Lucrarile de extindere la patru benzi a centurii de nord a Capitalei au fost incepute in aceasta saptamana. Investitia urmeaza sa se ridice la 253 de miloane de lei. Extinderea centurii existente va fi terminata in anul 2009.

Infrastructura blocheaza dezvoltarea economica

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat vineri ca in urmatorii sase ani dezvoltarea economica va fi blocata, daca nu va fi rezolvata problema infrastructurii rutiere si feroviare, aflata in stare critica din cauza lipsei investitiilor, anunta NewsIn.

"Situatia infrastructurii transportului rutier si feroviar este critica, deoarece pentru o lunga perioada de timp nu a existat o viziune pe termen mediu si lung. Cresterea numarului de masini si a traficului comercial ne-a prins nepregratiti", a explicat demnitarul.

Aceasta inseamna costuri suplimentare, timp pierdut, cresterea gradului de uzura si a consumului la mijloacele de transport, precum si poluare. "Daca in cinci-sase ani nu punem la punct infrastructura, vom bloca ritmul de dezvoltare economica, inclusiv turismul si investitiile care se fac in Romania", a avertizat ministrul.

"Costurile suplimentarea ii vor determina pe investitori straini care doresc sa vina in Romania sa mearga in alta parte. Dezvoltarea economica pe urmatorii cinci sase ani va cadea pe umerii celor care se ocupa de transport", a explicat Orban.

Citeste si:
Premierul Cîțu face cadou Bisericii Ortodoxe Române imobilul Schitului Darvari și Ferma Vlăsiei, în sedința Guvernului de mâine
Premierul Cîțu face cadou Bisericii Ortodoxe Române imobilul Schitului Darvari și Ferma Vlăsiei, în sedința Guvernului de mâine
Guvernul condus de Florin Cîțu dorește trasmiterea în mod gratuit, prin hotărâre de Guvern, a două imobile aflate în prorietatea statului către Biserica Ortodoxă Română. În nota de...
Vlad Voiculescu: ”România a comandat iraţional vaccinuri şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe decât orice altă ţară din Europa”
Vlad Voiculescu: ”România a comandat iraţional vaccinuri şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe decât orice altă ţară din Europa”
Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă că ancheta DNA cu privire la vaccinurile cumpărate de România este bine-venită, întrucât ţara noastră a comandat iraţional...
Sursa: Ziare.com