Orban cere bani pentru autostrazi si metrou

Marti, 08 Iulie 2008, ora 15:20
1545 citiri
Orban cere bani pentru autostrazi si metrou

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a anuntat marti ca a solicitat premierului o suplimentare a bugetului cu 600 de milioane de euro pentru realizarea unor obiective importante legate in special de dezvoltarea infrastructurii.

Orban a declarat ca a discutat propunerea de rectificare bugetara atat cu prim-ministrul calin Popescu Tariceanu cat si cu ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, cu care s-a stabilit ca solicitarea va fi dezbatuta imediat ce presedintele Traian Basescu va semna legea de abilitare a Guvernului de emitere a ordonantelor pe perioada vacantei parlamentare.

Ministrul Transporturilor a precizat ca rectificarea solicitata va fi destinata finantarii unor proiecte ample de investitii in infrastructura rutiera si feroviara. Printre acestea, Orban a amintit Autostrada Bucuresti-Brasov, in special tronsonul Bucuresti-Ploiesti si Autostrada Transilvania. Acesta a mai explicat ca o parte din suma va fi folosita pentru exproprierile de pe coridorul 4 pan-european iar o alta pentru largirea la 4 benzi a actualei centuri a Capitalei.

De asemenea, Orban a anuntat ca sume importante vor fi alocate si pentru metroul bucurestean, in special in investitii pentru tronsnul Nicolae Grigorescu-Soseaua de Centura, 1Mai-Laromet si pentru magistrala nr. 5.

In plus, rectificarea bugetara solicitata de Ministerul Transporturilor va avea in vedere si o alocare suplimentara de subventii pentru CFR Calatori, dar si anumite investitii care se vor face in Capitala pentru fluidizarea traficului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Ludovic Orban, #suplimentare, #Ministerul Transporturilor, #autostrazi, #rectificare bugetara , #ministrul Transporturilor