Orban: Sefii de la statiile Petrom ascund rovinietele sub tejghea

Joi, 21 August 2008, ora 13:35
2078 citiri
Orban: Sefii de la statiile Petrom ascund rovinietele sub tejghea

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a mers in cursul zilei de joi la mai multe benzinarii Petrom, pentru a verifica daca acestea au spre vanzare roviniete.

Orban a constatat ca Petrom, desi are roviniete, refuza sa le comercializeze, pentru a forta Ministerul Transporturilor sa accepte majorarea comisionului care revine companiei din vanzarea acestora, de la 4% la 6%.

Astfel, aproximativ 823.000 de roviniete erau ascunse de sefii de statii sub tejghea, refuzand vanzarea.

Acesta a promis masuri drastice pentru solutionarea acestei situatii, intrucat lezeaza interesele publice.

Contractul pentru vanzarea rovinietelor cu Petrom a fost incheiat atunci cand ministru al Transporturilor era Radu Berceanu.

Ministrul a mers in inspectie si pentru a vedea stadiul lucrarilor de pe DN 1 Slobozia- Drajna si s-a declarat multumit de modul in care se desfasoara acestea.

Totodata, acesta a declarat si ca Ministerul Transporturilor pregateste un act normativ prin care drumurile vor fi protejate de basculantele supraincalzite.

"Vrem sa generam un mecanism de control unic, asftel ca o masina sa nu fie oprita si de politie si de Registrul Auto Roman. Totodata orice mijloc de transport marfa sa poata fi cantarit, iar amenzile sa nu le suporte numai soferul ci si frunizorul", a spus Ludovic Orban.

Ministrul va mai merge si in localitatea constanteana Vadul lui Traian pentru a semna contractul de executie a centurii.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#Ludovic Orban, #Inspectie, #rovinieta, #lucrari, #executie, #Petrom , #ministrul Transporturilor