Orban: Trebuie sa investim 3 miliarde de euro anual in infrastructura

Vineri, 14 Noiembrie 2008, ora 17:14

   

Orban: Trebuie sa investim 3 miliarde de euro anual in infrastructura
Romania trebuie sa investeasca pentru urmatorii 10 ani trei miliarde de euro anual in infrastrusctura nationala, a declarat vineri ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

"In urmatorii 10 ani Romania trebuie sa investeasca anual trei miliarde de euro in dezvoltarea infrastructurii (...) Avem finantare din partea Uniunii Europene insa aceasta asigura doar o mica parte din necesarul investitiilor", a declarat Ludovic Orban citat de NewsIn.

Acesta a subliniat ca Romania trebuie sa continue sa colaboreze cu Banca Europeana de Investitii (BEI), Banca Mondiala (BM) sau Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

"BEI si-a confirmat disponibilitatea de a finanta cu pana la doua miliarde de euro proiectele de infrastructura", a spus ministrul transporturilor.

De asemenea, el a mai declarat ca o alta solutie o reprezinta parteneriatele public-privat. "Pentru tronsonul Comarnic - Brasov avem pe 15 decembrie data limita pentru depunerea ofertelor finale din partea celor patru consortii care au ramas in cursa. Astfel, la 1 martie speram sa se semneze primul contract public - privat", a spus ministrul Orban.

Totodata Ludovic Orban a spus ca aceasta forma de parteneriat ar putea fi folosita si in cazul autostrazilor Pitesti - Sibiu, Moldova (Targu Mures - Iasi), Ploiesti - Buzau - Focsani sau pentru centura ocolitoare la nivel de autostrada a Capitalei. Potrivit ministrului, costurile estimate pentru toate aceste proiecte se ridica la 10 miliarde euro.

Ludovic Orban a adaugat, de asemenea, ca Romania trebuie sa faca investitii importante in urmatorii patru sau cinci ani pe a transforma Dunarea intr-o ruta importanta de transport.

"Sunt necesare investitii importante pentru pastrarea nivelului de adancime minim la 2,5 metri la cel mai mic debit pe canalele navigabile", a spus ministrul.

Orban a precizat ca pentru aceste lucrari finantarea este asigurata prin programul ISPA pentru portiunea Braila - Calarasi (50 milioane euro) si POS-T pentru portiunea cuprinsa intre Calarasi si pana la intrarea Dunarii in tara (peste 100 milioane euro).
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1412 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Johnn
rank 1
Mai husarule.
Ai reusit sa ne pacalesti din nou.Investitii in infrastructura. Deci pana acum s-au cheltuit o gramada de bani in suprastructura si noi nu am stiut.O tara up side down
in tot ce faceti, borfasilor.
Jack Daniels
rank 1
3 Miliarde
Deci comisionul de 2,5 % din 3 miliarde = 7,5 milioane, dai la partid jumatate, ramin 3,75 milioane, din care un Audi cu toate dotarile, ca banui ca nu vrei un Logan de la colegul Troaca, face cam o suta de mii. Treizeci de mii ii pastrezi pentru vreo zece accidente, mai ramin 3.620.000, o casa cu de toate in ea face cam un milion, mai ramin 2.620.000 impartiti la 20 de euro, cost mediu pentru o sticla de wisky, inseamna 131.000 de sticle. T-ar place, nu sa fii matol toata viata, da te stiu baiat bun si stiu ca o sa ii dai si lui Norica vreo zece mii de sticle, nu ?
johan
rank 1
pungasul
mama ce te-i hotarat sa ai din ce trai cu smecherii tai PNL din bugetul de stat. V-ati programat afacerile. Pungasi si criminali nationali!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor