Seful proiectului autostrazii Bucuresti-Brasov, mazilit de Orban

Miercuri, 14 Noiembrie 2007, ora 11:41
2211 citiri
Seful proiectului autostrazii Bucuresti-Brasov, mazilit de Orban

Ministrul transporturilor Ludovic Orban a dispus schimbarea sefului de proiect al autostrazii Bucuresti-Brasov, Narcis Neaga, au declarat, miercuri, pentru NewsIn, surse din minister.

Potrivit surselor citate, Orban este nemultumit de modul in care Narcis Neaga a gestionat proiectului de executie a autostrazii Bucuresti-Brasov, motiv pentru care a decis schimbarea acestuia din functie.

Un alt motiv este legat de faptul ca au existat intarzieri nejustificate in ceea ce priveste exproprierierile. De asemenea, ministrul transporturilor ii reproseaza lui Neaga ca nu a reusit sa aiba o buna colaborare cu reprezentantii firmelor de constructii care executa tronsonul Bucuresti-Ploiesti al autostrazii Bucuresti-Brasov si nici cu autoritatile locale.

Ministrul transporturilor a cerut directorului Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Mihai Grecu, sa numeasca un alt sef de proiect.

Schimbarea lui Narcis Neaga a fost facuta la o zi dupa declaratiile acestuia potrivit carora firmele de constructii care executa lucrarile pentru tronsonul Bucuresti-Ploiesti km 19/62 au solicitat proximativ 30 milioane euro peste valoarea initiala a contractului, ca urmare schimbarii solutiei tehnice prin inlocuirea pamantului cu balast, executia tronsonului fiind blocata in acest moment.

Neaga a sustinut ca banii vor fi dati numai daca firmele de constructii prezinta studiul geotehnic, adaugand ca pana in acest moment nu a primit niciun document justificativ.

Ulterior, constructorii romani au respins declaratiile sefului de proiect argumentand ca studiul geotehnic pentru inlocuirea solutiei tehnice a tronsonului Bucuresti-Ploiesti a fost transmis Ministerului Transporturilor in urma cu trei luni. Mai mult, documentul a primit avizul de la Consiliul Tehnico-Economic al Companiei de Drumuri, printre semnatarii documentului numarandu-se si seful de proiect, Narcis Neaga.

Constructorii au sutinut ca problemele care au dus la schimbarea solutiei tehnice au fost determinate de studiului de fezabilitate initial care a fost "facut din birou, fara a se face o evaluare in teren, iar acum se incearca acoperirea acestui lucru si a datelor eronate".

Seful de proiect se afla in atentia ministrului transporturilor inca din luna august cand, in urma unui control efectuat pe santierele constructorilor romani, Ludovic Orban a aflat ca Narcis Neaga nu a predat schita amplasamentului pentru ca firma Euroconstruct Tranding 98 sa poata executa lucrarile. Cu toate ca initial ministrul transporturilor a anuntat ca il va schimba pe seful de proiect, dupa cateva saptamani a revenit asupra deciziei.

Citeste si:
Premierul Cîțu face cadou Bisericii Ortodoxe Române imobilul Schitului Darvari și Ferma Vlăsiei, în sedința Guvernului de mâine
Premierul Cîțu face cadou Bisericii Ortodoxe Române imobilul Schitului Darvari și Ferma Vlăsiei, în sedința Guvernului de mâine
Guvernul condus de Florin Cîțu dorește trasmiterea în mod gratuit, prin hotărâre de Guvern, a două imobile aflate în prorietatea statului către Biserica Ortodoxă Română. În nota de...
Vlad Voiculescu: ”România a comandat iraţional vaccinuri şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe decât orice altă ţară din Europa”
Vlad Voiculescu: ”România a comandat iraţional vaccinuri şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe decât orice altă ţară din Europa”
Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă că ancheta DNA cu privire la vaccinurile cumpărate de România este bine-venită, întrucât ţara noastră a comandat iraţional...
Sursa: Ziare.com