Sindicalistii din CFR dau inapoi, greva ar putea fi amanata

Joi, 06 Noiembrie 2008, ora 14:27

   

Sindicalistii din CFR dau inapoi, greva ar putea fi amanata
Liderii sindicatelor feroviarilor au decis, in urma negocierilor purtate cu ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, sa propuna sindicalistilor sa amane intreruperea lucrului dupa sedinta de guvern de saptamana viitoare.

In urma negocierilor purtate joi la sediul ministerului, Gheorghe Popa, liderul Federatiei Miscare Comercial, a declarat ca a obtinut promisiunile necesare din partea ministrului Ludovic Orban, care a anuntat ca va introduce in sedinta de miercuri a Guvernului o Ordonanta de Urgenta care va reglementa o parte din solicitarile sindicalistilor.

In aceste conditii, Popa a afirmat ca va propune angajatilor amanarea protestului anuntat pentru vineri pana dupa sedinta de guvern, dar a precizat ca decizia apartine in totalitate sindicalistilor.

O decizie definitiva in privinta grevei anuntate pentru vineri va fi luata in aceasta seara, ea urmand sa fie comunicata in jurul orei 18.

Totodata, Popa a subliniat ca exista posibilitatea ca demersul ministrului Transporturilor sa esueze din cauza unei eventuale opozitii manifestate de ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, sau de ceilalti membri ai Guvernului, motiv pentru care nu se poate vorbi inca de o incetare definitiva a protestelor ci doar de o amanare a lor.De asemenea, dupa incheierea discutiilor, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a anuntat ca s-a cazut de comun acord in privinta introducerii unei Ordonanta de Urgenta care sa reglementeze anumite transferuri de la buget dedicate unor lucrari de modernizare si investitii in infrastructura feroviara.

Astfel, a fost acceptata solicitarea sindicalistilor cu privire la alocatiile bugetare pentru anul viitor pentru mentenanta si modernizare, care se doresc a fi la fel ca si cele pentru infrastructura rutiera.

Pe de alta parte, Orban a anuntat ca negocierile in privinta discriminarilor dintre salariatii din domeniul feroviar vor continua in urmatoarele doua saptamani, urmand sa fie aprobate prin doua ordine de ministru.

Orban a explicat ca intelege solicitarile sindicalistilor dar le cere acestora sa ia cele mai intelepte decizii in privinta opririi lucrului.

"Am fost si sunt la fel de preocupat ca si ei de finantarea Caii Ferate, pentru a creste calitatea serviciilor prestate clientilor si siguranta pe calea ferata", a declarat ministrul Transporturilor, precizand totodata ca este greu sa se mai opereze modificari semnificative in bugetul pe acest an.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1771 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
koko51955
rank 5
Sefii sindicali din CFR fac o mare greseala
Ca sa ei bani de la infrastructura si sa dai la salarii, este un demers de sinucidere. In aceste conditii, degeaba ai salar mare daca nu ai cum sa prestezi o munca in conditii optime de siguranta. Unde este serviciul de siguranta circulatiri in cadrul CFR? De ce tac? Oare nu-si pun problema cetatenilor care platesc atat de scump transportul pe acest tip de mijloc? Pana cand sa auzim ca ne este pusa viata si timpul nostru in pericol,datorita unor motive care nu ar trebui sa ne intereseze? Noi platim bani grei ptr transportul pe calea ferata, fara a avea minimum de siguranta, nemaivorbind de timpii de intarzieri din acest sector. Pana cand, oare? Am zis.
Prapangel
rank 1
Sunt fraeri,
daca ei considera ca vor castiga ceva de pe urma acestui guvern, care a condus Romania impotriva firii(nu impotriva scorpiei de la antena 3 si a lui motanel)cu 18%.Bine ar fi ca cetatenii romani, care de 18 ani, in preajma alegerilor, s-au ales doar cu promisiuni, sa le dea o lectie acestor oportunisti si sa nu-i mai aleaga si sa-i trimita alaturi de urmasii lui coposu.
Un sindicalist suparat
rank 1
Asa bravo!!!! Domnilor Lideri!!!!
Ne-ati vandut din nou. Va intereseaza mai mult patrimoniul sindical, decat revendicarile noastre. Sunteti niste oportunisti. Sa vedem cu cine o sa mai faceti greva, daca o tineti tot asa. Sunteti niste HA HA LE RE!
danutz
rank 1
Da
Iata ca mai avem oameni care se gindesc si la semenii lor. In plina criza mondiala sa mai ceri mariri de salariu de 50% inseamna ca ori nu judeci ori faci jocul cuiva. Bravo!
TASE
rank 1
ABUZUL CE S-A FACUT IN ANUL 2001
DIN ANUL 2001 S-A LUAT IMPIEGATILOR DE MISCARE GRUPA 1 DE MUNCA ,CUM II POSIBIL ASA CEVA ,LUCRAM IN SIGURANTA CIRCULATIEI LA FEL CA MECANICII DE LOCOMOTIVA CARE AU GRUPA 1 , IN CATIVA ANI STATIILE DE CALE FERATA VOR RAMANE FARA CEI MAI BUNI DINTRE IMPIEGATII DE MISCARE .VLAD
cucu bau
rank 1
Tase ai dreptate
In conditiile de azi o să răminem fără personal in toate ramurile , răminem făra linii , mai arde cite un vagon ,mai pică o locomotivă ,dar bine că nu avem lemne pentru iarnă,curent rin gări...dar mă bucur că suntem plini de sefi de nu te poti p....de ei.Liderilor dragi fraternizati cu administratia !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor