Ce a promis Ludovic Orban mediului de afaceri, daca PNL ajunge la guvernare

Joi, 05 Septembrie 2019, ora 22:40
6946 citiri
Ce a promis Ludovic Orban mediului de afaceri, daca PNL ajunge la guvernare
Foto: Facebook Ludovic Orban

Presedintele PNL, Ludovic Orban, considera ca schimbarea Guvernului Dancila in urma unei motiuni de cenzura este posibila, dar nu este o certitudine, deoarece in Parlament "oricand pot aparea surprize".

"Avem de-a face cu o criza politica in care guvernele care au fost instalate dupa alegeri, de la o majoritate confortabila, si-au pierdut majoritatea in Parlament. In cursul saptamanilor viitoare va fi depusa o motiune de cenzura, care ar putea duce la caderea Guvernului daca toti actorii politici care dau declaratii vor actiona in conformitate cu declaratiile lor politice, deci este posibila o schimbare de Guvern in Romania. Sigur, nu e o certitudine ca se va intampla, ca la nivelul Parlamentului oricand pot aparea surprize", a spus Orban joi, la un eveniment dedicat investitorilor, potrivit unui comunicat al PNL.

In opinia liderului liberal, guvernele care s-au succedat dupa decembrie 2016 nu au fost favorabile mediului de afaceri, o viitoare guvernare avand datoria "sa dea semnale foarte clare" pentru recastigarea increderii investitorilor.

"Timp de doi ani si jumatate modificarile repetate ale legislatiei in domeniul economic, ale legislatiei fiscale, modificari facute fara niciun fel de consultare a mediului de afaceri, fara a fi anuntate din timp pentru a permite mediului de afaceri sa se adapteze la diferitele reglementari, atitudinea neprietenoasa, atat in declaratii publice, cat si in actiunea administratiei si a factorilor guvernamentali, un comportament chiar discriminatoriu fata de investitorii straini si multe alte lucruri au redus foarte mult increderea investitorilor in Romania. (...) Ca atare, va spun din capul locului ca din punctul nostru de vedere, misiunea principala a viitoarei guvernari va fi sa se aplece asupra asigurarii bunului mers al afacerilor, asupra recastigarii increderii mediului de afaceri in Romania si, trebuie sa spunem, repararii multor decizii care au provocat consecinte negative", a precizat Ludovic Orban.

El a subliniat ca orice decizie referitoare la domeniul economic nu trebuie luata fara o consultare prealabila a mediului de afaceri.

"Romania are foarte multe oportunitati, atat datorita pozitionarii geografice, datorita resurselor de care dispune, datorita abilitatilor si calitatilor pe care le are poporul roman. Aceste oportunitati trebuie fructificate si fructificarea acestor oportunitati este evident ca trebuie facuta in parteneriat cu investitorii pentru ca intotdeauna exista bani in lume, care cauta sa fie investiti in proiecte, care ulterior sa genereze veniturile necesare pentru recuperarea investitiei si pentru asigurarea profiturilor", a mai spus presedintele PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Orban cadere guvern Dancila motiune , #PNL