Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Congresul PNL s-ar putea tine in septembrie

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 13:18
651 citiri
Congresul PNL s-ar putea tine in septembrie

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat joi ca Delegatia Permanenta de la sfarsitul saptamanii viitoare va decide convocarea congresului ordinar al partidului, care, potrivit calendarului, nu va putea fi organizat inainte de luna septembrie.

"Delegatia Permanenta (convocata la sfarsitul saptamanii viitoare, la Poiana Brasov - n.r.) va hotari convocarea congresului. Conform statutului, congresul de anul acesta este unul care are un caracter de congres ordinar, este reglementat prin prevederile statutului.

Congresul se organizeaza intr-un termen de minimum 6 luni de la data convocarii de catre Delegatia Permanenta, iar alegerile se fac de jos in sus: primele au loc alegeri in organizatiile locale intr-un interval de trei luni de zile, urmeaza alegerile la nivel judetean, respectiv conferintele judetene, care vor avea loc de asemenea intr-un interval de trei luni, iar la final va avea loc congresul. Cel mai probabil, dupa cum am studiat calendarul, luna in care se poate tine congresul este luna septembrie", a explicat Orban.

Intrebat despre afirmatiile unor lideri ai partidului precum vicepresedintele Relu Fenechiu, care au vorbit despre modificari la statut in sensul introducerii alegerii conducerii pe baza de motiuni, Ludovic Orban a refuzat sa comenteze altfel decat din punct de vedere institutional.

"Delegatia Permanenta, la fel cum a facut de 20 ani, va constitui o comisie de statut, care va centraliza toate propunerile formulate de membri sau de organizatii pentru imbunatatirea statutului si va pregati un proiect de statut care fi supus dezbaterii Congresului, aceasta e cutuma si modul institutional in care au fost solutionate toate propunerile de modificare a statutului.

Declaratiile aparute mai ales intr-o publicatie, intr-o singura publicatie (EVZ - n.r.), care urmareste deliberat sa arate ca sunt mai multi lideri liberali care au diverse opinii, sunt declaratii care reflecta pozitii personale care ramane de vazut in ce masura comisia de statut le va prelua si mai ales in ce masura congresul PNL, singurul abilitat sa hotarasca, le va lua sau nu in considerare", a comentat prim-vicepresedintele PNL.

Cat priveste informatiile vehiculate in presa, potrivit carora fostul premier Calin Popescu Tariceanu si vicepresedintele PNL Teodor Melescanu ar fi avut o intalnire cu Traian Basescu, Orban a precizat ca nu crede in adevarul acestei informatii.

"Eu nu cred ca Tariceanu si Melescanu au fost la Cotroceni. Dupa cum a fost data o informatie pe surse, parerea mea e ca a aceasta informatie a venit din zona Cotrocenilor, nu cred ca Tariceanu si Melescanu au fost la Cotroceni in perioada respectiva, pentru ca nu aveau ce sa caute", a sustinut el.

Referitor la intrunirea Ligii alesilor locali, un alt for al PNL care se va intruni, la sfarsitul saptamanii viitoare la Brasov, Ludovic Orban a declarat, din nou, ca obiectivul Ligii "este de a supune dezbaterii un pachet de modificare a legislatiei in domeniul administratiei locale prin care sa se elimine tratamentul discriminatoriu la care au fost supusi cetatenii din localitatile conduse de primari liberali de catre Guvernul Boc".

"De asemenea, vom stabili un plan prin care vom utiliza toate parghiile pe care le avem la dispozitie pentru a asigura resursele financiare garantate prin Constitutie si prin legile tarii necesare dezvoltarii comunitatilor locale conduse de primari liberali si eliminarea discriminarii in alocarea resurselor publice", a mai afirmat prim-vicepresedintele PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#congres PNL, #Ludovic Orban, #delegatie permananta PNL , #PNL