In ciuda curentului din PNL, Orban il va sprijini pe Comanescu

Miercuri, 16 Aprilie 2008, ora 14:32
1548 citiri
In ciuda curentului din PNL, Orban il va sprijini pe Comanescu

In timp ce colegii de partid sunt vizibili nemultumiti de hotararea premierului, vicepresedintele PNL Ludovic Orban a precizat miercuri ca noul ministru al afacerilor externe, Lazar Comanescu, beneficiaza de sprijinul sau politic, informeaza NewsIn.

Orban a sustinut ca il cunoaste personal pe Comanescu, de foarte mult timp, de pe vremea cand acesta era reprezentantul Romaniei pe langa Uniunea Europeana si ca il apreciaza pe noul sef al diplomatiei.

"Domnul Comanescu beneficiaza de tot sprijinul meu personal si de sustinerea mea politica", a precizat Ludovic Orban.

El a negat faptul ca ar fi unul dintre liderii PNL nemultumiti de numirea acestuia in fruntea diplomatiei.

Si vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a tinut sa precizeze ca noul sef al diplomatiei va beneficia de sprijinul partidului sau.

"Pot fi speculatii, pot fi surse, dar PNL, in mod sigur, ii va acorda sprijin politic domnului Comanescu", a comentat Hasotti.

In schimb, vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca prin numirea lui Lazar Comanescu in fruntea Ministerului Afacerilor Externe, premierul pare sa fi cedat dreptul in privinta desemnarii sefului MAE presedintelui Basescu, iar acest lucru " nu e chiar constitutional".

Conform surselor citate, liderii PNL l-au avertizat pe Tariceanu ca nu are rost sa il aduca pe Comanescu la sedintele partidului intrucat nu vor vota un sprijin politic pentru proiectele acestuia.

"Sper sa nu se gandeasca sa il aduca la partid. Nu este al PNL. Sa si-l asume Tariceanu cu Basescu", comenteaza lideri ai PNL, inaintea sedintei Biroului Politic Central.

Suparati pe premier pentru intelegerea cu Basescu, liberalii ii atrag atentia ca nu vor oferi niciun fel de suport noului sef al diplomatiei, insa nu intentioneaza sa conteste efectiv procedura numirii lui Comanescu, desi Tariceanu a incalcat statutul partidului care spune ca ministrii sunt propusi de presedintele PNL si validati prin vot de conducerea centrala.

Cei mai multi dintre liberali comenteaza nemultumiti si sustin ca partidul ar fi avut destui oameni capabili pentru MAE, insa Tariceanu a preferat sa se inteleaga cu Basescu si sa accepte in fruntea ministerului "omul presedintelui", care, pe langa asta, ar mai avea si "pacatul" de a fi un reprezentant al regimului comunist.

Liberalii mai sustin ca decizia lui Tariceanu este cu atat mai discutabila cu cat MAE este, traditional, un portofoliu care aduce intotdeauna un plus de credibilitate.

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#Ludovic Orban, #sprijina, #proiectele, #Lazar Comanescu , #PNL
Comentarii