Liberalii cer Parlamentului demararea de urgenta a procedurilor pentru desemnarea noului Avocat al Poporului

Luni, 15 Aprilie 2019, ora 18:31
3058 citiri
Liberalii cer Parlamentului demararea de urgenta a procedurilor pentru desemnarea noului Avocat al Poporului
Foto: Arhiva Ziare.com

Liberalii solicita conducerii Parlamentului demararea de urgenta a procedurilor pentru desemnarea unui nou Avocat al Poporului, a anuntat, luni, presedintele PNL, Ludovic Orban.

"Avem o veste buna pentru romani. Mandatul lui Victor Ciorbea inceteaza astazi. Cel mai jalnic Avocat al Poporului trebuie sa plece acasa dupa ce si-a tradat concetatenii refuzand sa apere drepturile romanilor si s-a transformat in cea mai penibila sluga a lui Dragnea, Tariceanu si a coalitiei majoritare.

Solicitam conducerii Parlamentului demararea de urgenta a procedurilor pentru desemnarea noului Avocat al Poporului si facem un apel catre toti parlamentarii sa mai citeasca inca o data prevederile constitutionale privind Avocatul Poporului, sa citeasca legea de organizare si functionare si sa contribuie la alegerea unui Avocat al Poporului si nu la desemnarea unei slugi a Puterii", a declarat Orban, la finalul sedintei Biroului Executiv al PNL.

El a precizat ca liberalii se vor consulta cu colegii din Opozitie cu privire la o propunere pentru Avocatul Poporului, dar si pentru posturile de judecatori la CCR, unde expira unele mandate.

#PNL Avocatul Poporului , #PNL