Liderul PNL anunta cand va fi gata lista pentru europarlamentare: Va fi votata in BPN

Duminica, 13 Ianuarie 2019, ora 17:57
2493 citiri
Liderul PNL anunta cand va fi gata lista pentru europarlamentare: Va fi votata in BPN
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele liberalilor, Ludovic Orban, a anuntat ca PNL si-a propus sa finalizeze lista de candidati la alegerile europarlamentare pana in data de 15 februarie, urmand ca aceasta sa fie votata in Biroul Politic National al partidului.

"Am anuntat, avem ca obiectiv finalizarea listei, 15 februarie. (...) Avem 49 de candidati, exista o procedura stabilita, avem candidati puternici, dificultatea selectiei este tocmai din cauza faptului ca avem candidati puternici. In publicatia 'Politico', de exemplu, (...) s-a spus cine sunt cei mai importanti si cei mai influenti romani care vor influenta deciziile la nivel european in perioada presedintiei Consiliului Europene, au fost prezentati doar 4 europarlamentari acolo. Toti patru europarlamentari - respectiv Siegfried Muresan, Marian Jean Marinescu, Cristian Busoi si Adina Valean - erau din partea PNL, deci noi avem", a spus Ludovic Orban, duminica, la TVR 1.

Intrebat cati dintre cei pe care i-a enumerat crede ca vor mai ramane pe lista de candidati ai PNL la alegerile pentru Parlamentul European, liderul liberalilor a spus: "Au sanse, urmeaza sa facem analizele".

"Nu pot sa ma pronunt asupra listei, personal, pentru ca nu vreau sa nedreptatesc pe colegii mei care candideaza. (...) Am facut si analize, fiecare candidat a facut un proiect privitor la ce-si propune sa faca la nivelul Parlamentului European, evident in domeniile de specializare pe care le are si unde are intr-adevar competenta si capacitatea de a contribui cu idei si cu solutii bune la deciziile la nivel european.

De asemenea, fiecare are un background, o experienta politica, administrativa, experienta in relatii internationale. Toate lucrurile acestea se cuantifica si va rezulta o forma de lista care, pana la urma, va fi votata democratic in cadrul Biroului Politic National al partidului", a precizat Orban.

Citeste si Alegeri europarlamentare: Peste 150 de candidati din partea PLUS. Printre ei, fosti membri ai Guvernului Ciolos

#Orban alegeri europarlamentare , #PNL