Ludovic Orban: Am votat ca sa fiu sigur ca Romania va fi condusa de oameni cinstiti, nu de hoti (Video)

Duminica, 26 Mai 2019, ora 09:32
2228 citiri
Ludovic Orban: Am votat ca sa fiu sigur ca Romania va fi condusa de oameni cinstiti, nu de hoti (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Partidului National Liberal, Ludovic Orban, a votat, duminica, atat la alegerile europarlamentare, cat si la referendumul pe justitie.

El a precizat, la iesirea din sectia de votare, ca a votat astazi pentru a se asigura ca Romania va fi condusa de oameni cinstiti.

"Mi-am exercitat dreptul constitutional la vot, atat la referendumul convocat de presedinte, cat si la alegerile pentru Parlamentul European. Am votat azi ca sa fiu sigur ca Romania va fi condusa de oameni cinstiti, corecti, care respecta legea, nu de hoti. Ca sa fiu sigur ca Guvernul nu va mai putea emite ordonante de urgenta prin care sa calce in picioare drepturile romanilor sau independenta justitiei.

Am votat pentru a fi sigur ca Romania va ramane un stat european, ca va fi bine reprezentata in Parlamentul European de oameni apreciati, oameni de calitate care pot influenta deciziile la nivel european, de oameni care sa aseze Romania la masa negocierilor si deciziilor ca partener egal si oameni care pot sa fructifice maxim apartenenta Romaniei la UE", a declarat liderul liberalilor la iesirea din sectia de votare.

Intrebat de eventuala nevalidare a referendumul pe justitie, Orban a spus ca e convins ca acesta va trece.

"Adevaratii detinatori ai puterii publice in Romania sunt cetatenii. Exercitarea puterii se face prin vot. Votul este cea mai puternica arma pe care o are la dispozitie cetateanul roman si sunt convins ca romanii au inteles lucrul asta si nu se vor lasa manipulati, intimidati si isi vor exercita dreptul de vot atat la referendum, cat si la europarlamentare. Am convinferea ca va trece referendumul si oamenii isi vor exprima vointa. Majoritatea zdrobitoare a cetatenilor romani isi doresc ca la conducerea Romaniei sa fie oameni cinstiti, oameni corecti care isi doresc ca oricine savarseste fapte de coruptie sa fie pedepsit, nu sa adopte legi in favoarea lor", a adaugat Ludovic Orban.

El a mai precizat ca, din punctul lui de vedere, victoria va insemna ca cei care se afla la putere in prezent nu vor mai avea nicio legitimitate.

Si Rares Bogdan, cel care deschide lista PNL la europarlamentare, s-a prezentat duminica la sectia de votare. Acesta este insotit de sotia si copilul sau.

"Am votat pentru o Romanie europeana, o Romanie care sa ramana acolo unde ii este locul, pentru o Romanie care nu este dominata de infractori, de hotie, de coruptie. am votat pentru acea Romanie in care eu si toti romanii credem, toti romanii frumosi si liberi", a declarat Rares Bogdan dupa ce a votat.

Precizam ca presedintele Klaus Iohannis va vota la ora 10:15 la Liceul Teoretic "Jean Monnet" din Bucuresti.

Romanii sunt asteptati, duminica, la urne, pentru a vota in doua scrutine importante: alegerile europarlamentare si referendumumul pentru justitie.

Vezi aici LIVE cum se desfasoara votul de azi.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Ludovic Orban votat referendum, #Ludovic Orban votat europarlamentare, #Rares Bogdan votat europarlamentare , #PNL