Ludovic Orban: Basescu, un ciumat! Lazaroiu: Antonescu va plange la usa "ciumatului"

Joi, 28 Martie 2013, ora 21:53
5287 citiri
Ludovic Orban: Basescu, un ciumat! Lazaroiu: Antonescu va plange la usa "ciumatului"
Foto: Digi 24

Deputatul PNL Ludovic Orban l-a atacat, joi seara, pe presedintele Traian Basescu, numindu-l ciumat. In replica, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a precizat ca presedintele PNL Crin Antonescu nu va putea castiga alegerile prezidentiale din 2014 fara ajutorul "ciumatului".

"Miscarea populara ar trebui sa beneficieze de sprijin popular. Cum sa spuneti ca nu are nicio legatura cu conventia PDL? Basescu e ca un ciumat, imbolnaveste tot ce atinge, e condamnat la nereusita, pentru ca e la final de cariera si epuizat, are o cota de incredere catastrofala, care s-a compromis iremediabil prin atitudini publice gresite.

Cred ca ar trebui sa lasi oamenii care vor cu totul si cu totul altceva sa infiinteze o fundatie, pentru ca altfel ratezi din start ca sa se transforme in ceva bun", a precizat Ludovic Orban, la Digi 24.

El a facut aceste acuzatii ca raspuns la afirmatia consilierului prezidential Sebastian Lazaroiu, care a insistat ca anuntul infiintarii fundatiei "Miscarea Populara" ar fi fost facut chiar daca Elena Udrea ar fi castigat alegerile la sefia PDL, si nu Vasile Blaga, pe care Traian Basescu a mentionat ca nu il sustine.

"Nu e fundatia presedintelui, el o porneste pentru ca trebuie creata o contrapondere din partea societatii civile. Un motiv foarte important pentru care s-a facut fundatia este ca promoveaza principiile de centru-dreapta, mai ales ca de cand PNL-ul s-a rasturnat in santul de stanga s-a creat o confunzie (referindu-se la alianta PNL-PSD - n.red.).

Cat despre ciumatul asta (Traian Basescu - n.red.), la anul, Crin Antonescu o sa planga la usa lui ca sa-l ajute sa castige alegerile prezidentiale, pentru ca Basescu are un electorat fidel, fara de care Antonescu nu va putea castiga", a replicat Sebastian Lazaroiu, la acelasi post de televiziune.

Cristi Diaconescu explica Fundatia Miscarea Populara: Politicienii au vorbit destul! (Video)

Luni, consilierul prezidential Cristian Diaconescu a anuntat infiintarea Fundatiei "Miscarea Populara".

"Astazi (luni - n.red.) am decis, impreuna cu colegii mei, sa initiem procedurile pentru infiintarea Fundatiei 'Miscarea Populara'", a scris Cristian Diaconescu pe blogul personal.

Seful cancelariei prezidentiale a enumerat, printre obiective, modernizarea Romaniei, pastrarea orientarii proeuropene si proatlantice ca unica solutie pentru Romania, reforma constitutionala, stimularea clasei de mijloc, locuri de munca pentru tineret, criterii de integritate pentru o clasa politica adaptata la valorile Uniunii Europene.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a anuntat primul, pe Facebook, ca se va inscrie in Fundatia "Miscarea Populara". Ulterior, un raspuns similar a venti si de la purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu, Bogdan Oprea.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca infiintarea acestei fundatii a fost ideea lui.

"Miscarea Populara e deschisa celor care nu sunt angajati politic in acest moment, iar cei care au carnet de partid sa-si vada de partidele lor! L-am rugat pe domnul Cristian Diaconescu sa anunte ca nu la Fundatia Miscarea Populara se poate refugia cineva", a spus seful statului, la B1 TV.

Citește și:
Adevărata miză din spatele comasării alegerilor parlamentare și locale din 2024: ”Era gândită ca o modalitate de a se pune la adăpost”
Adevărata miză din spatele comasării alegerilor parlamentare și locale din 2024: ”Era gândită ca o modalitate de a se pune la adăpost”
Comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale în anul 2024 este un scenariu care a apărut pe agenda publică de când Florin Cîțu era încă liderul liberalilor, iar pe măsură ce se...
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit joi, 1 decembrie, despre beneficiile pe care le-ar avea cetățenii Republicii Moldova dacă țara s-ar uni cu România, potrivit tv8.md Fostul...