Ludovic Orban candideaza la presedintia PNL: Vreau sa castigam toate competitiile electorale impotriva PSD

Luni, 13 Februarie 2017, ora 13:45
4925 citiri
Ludovic Orban candideaza la presedintia PNL: Vreau sa castigam toate competitiile electorale impotriva PSD
Foto: Captura Antena 3

Ludovic Orban a anuntat, luni, ca va candida pentru functia de presedinte al Partidului National Liberal.

"Am asteptat aceasta reuniune a BPN al PNL, care da startul alegerilor interne in partid, pentru a-mi anunta candidatura ferma la functia de presedinte al partidului", a declarat Ludovic Orban.

Acesta a precizat ca perioada care incepe in viata PNL va fi decisiva pentru evolutia ulterioara a formatiunii.

"Obiectivul meu principal este sa transform in bine PNL astfel incat sa putem sa castigam toate competitiile electorale impotriva PSD. Fiecare membru conteaza, este important, trebuie apreciat. Fiecare membru al PNL trebuie sa isi exprime punctul de vedere", a spus acesta.

Orban a adaugat ca isi doreste ca formatiunea din care face parte sa devina forta politica dominanta in societatea romaneasca.

"Vreau ca PNL sa devina forta politica dominanta in societatea romaneasca. Sa reprezinte Romania dinamica, Romania civilizata, Romania oamenilor care traiesc cinstit, din munca lor, din competentele lor", a punctat el.

Intrebat daca se teme ca decizia definitiva din dosarul sau ar putea sa ii fie nefavorabila, Orban a raspuns ca nu are nicio temere. Acesta a pricizat ca i s-a facut o "nedreptate strigatoare la cer" cand i s-a deschis acest dosar si ca el a facut un sacrificiu personal prin renuntarea la cursa pentru Primaria Capitalei.

"Odata ce s-a pronuntat instanta de fond, nu am absolut niciun fel de motiv sa-mi imaginez ca s-ar putea intampla altceva", a adaugat Orban.

Amintim ca pe 31 ianuarie, Orban a fost achitat in dosarul in care era acuzat de coruptie de catre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dar decizia nu este definitiva.

Pe 16 ianuarie, procurorii DNA cerusera o pedeapsa cu executare pentru Ludovic Orban in dosarul in care este acuzat de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, in calitate de candidat PNL la Primaria Bucuresti.

#Orban candidatura sefie PNL, #Orban candideaza presedintie PNL , #PNL