Ludovic Orban crede ca PSD a provocat intentionat cresterea inflatiei ca sa poata mari salariile

Joi, 20 Iunie 2019, ora 23:50
2873 citiri
Ludovic Orban crede ca PSD a provocat intentionat cresterea inflatiei ca sa poata mari salariile
Foto: Arhiva Facebook/Ludovic Orban

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi seara ca inflatia in Romania este "scapata de sub control" si ca in opinia sa ar fi fost "provocata" chiar de guvern, pentru a putea mari salariile.

"Suntem tara cu cea mai mare inflatie. (...) Inflatia erodeaza pe de o parte puterea de cumparare a populatiei, pe de alta parte inflatia creeaza o instabilitate din punct de vedere economic (...) . Inflatie cam scapata de sub control, pentru ca e clar, eu va spun sincer, eu cred ca acest guvern in mod deliberat a provocat inflatia. (...)

Ca sa spuna ca nominal, uite, domne, noi ne-am tinut de cuvant, am marit ce am promis, salariile, nominal, dar in realitate nu au reusit sa mareasca puterea de cumparare a veniturilor cetatenilor", a spus Orban la Realitatea Tv.

Liderul PNL a afirmat ca din executia bugetara pe primele patru luni ale anului reiese ca au crescut cheltuielile de personal, iar aparatul bugetar este supradimensionat.

"Uitati-va in structura bugetului, ce cheltuieli au crescut in executia bugetului pe primele patru luni: 26% au crescut cheltuielile de personal. Si asa cheltuielile de personal erau mari, si asa avem un aparat supradimensionat, de la structura guvernamentala, care functioneaza cu 28 de ministri, 265 de agentii, oficii, autoritati, vreo aproape 200 de secretari de stat numai la nivelul ministerelor, peste 40 de servicii deconcentrate in teritoriu, ca sa nu mai vorbim ca si la nivelul local, in special al administratiei judetene, este un surplus de aparat administrativ.

Iar din pacate, ce s-a intamplat in ultimi doi ani si jumatate a fost un proces, practic, de distrugere a institutiilor publice. Pentru ca au fost bagati pe usa din dos o multime de oameni, fara pregatirea necesara, numai cu carnet de partid, numai pe criterii de relatii, cumetrii sau nepotisme, tot felul de mangafale si tot felul de personaje care nu au ce sa caute intr-o institutie publica. Au fost bagati pe usa din dos sau, mai mult, au fost pusi sa conduca institutiile publice", a sustinut Ludovic Orban.

#Ludovic Orban PSD crescut intentionat inflatie , #PNL