Ludovic Orban: Daca USL nu ia peste 50%, cine il conduce trebuie sa plece acasa!

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 11:21
3343 citiri
Ludovic Orban: Daca USL nu ia peste 50%, cine il conduce trebuie sa plece acasa!
Foto: intactnews.ro

Ludovic Orban spune ca USL este creata si tinuta in viata doar de Traian Basescu, iar daca uniunea nu va reusi sa castige alegerile la anul, atunci conducatorii ei actuali trebuie sa isi dea demisia. Fruntasul liberal mai dezvaluie ca are "interzis" la televiziunile lui Voiculescu, pentru ca a cerut inlocuirea lui de la Senat.

Intr-un amplu interviu acordat pentru Evenimentul Zilei, deputatul liberal precizeaza ca PNL nu s-a schimbat, are aceleasi convingeri de dreapta, dar s-a aliat cu PSD si PC din cauza presedintelui Basescu.

"As vrea sa precizez ca USL e nascuta si tinuta in viata de Traian Basescu. Partidul Liberal nu s-a schimbat, suntem acelasi partid, nu ne-am schimbat convingerile, doar n-o sa ne oblige nimeni sa ne inchinam cu mana stanga, n-o sa ne oblige nimeni sa ne schimbam felul de a fi. Suntem la fel. Decat ca, o perioada de timp, am ales acest vehicul politic pentru, sper eu, a avea o reprezentare cat mai puternica a liberalismului in Romania", a declarat Orban.

Liberalul nu are o parere buna despre co-presedintele USL, Victor Ponta, spunand ca PSD este "la fel de modificat cum era in vremea lui Nastase".

"Daca ne aducem bine aminte, Victor Ponta este aparut in viata publica, este scos ca un iepuras, din joben, de domnul Nastase, care era Prim-ministru si presedintele PSD-ului. Si cu beneficii de imagine, micul Titulescu, cu porecla deja lansata", l-a ironizat Orban pe Ponta.

El a mai dezvaluit faptul ca, desi a fost singurul liberal care a votat impotriva aliantei cu PSD, "80% priveau cu ochi rai o asemenea alianta".

Cel mai critic este fata de Dan Voiculescu, fondatorul PC. "N-am vorbit? N-am dat declaratii publice? N-am spus ca Voiculescu trebuie sa se retraga din toate functiile publice pe care le are si sa nu mai aiba nicio legatura cu asta?... Rezultatul declaratiilor mele publice a fost ca a fost promovat vicepresedintele al Senatului", comenteaza deputatul liberal.

Intrebat de ce s-a bucurat Voiculescu de un tratament preferential din partea liberalilor, in conditiile in care Mona Musca fusese exclusa rapid din partid, Orban a explicat ironic: "Mona Musca nu avea un trust de televiziune. Eu si astazi, din ianuarie, de cand am votat impotriva aliantei cu PC, am interzis accesul pe Antene. M-ati mai vazut pe Antene?".

Ludovic Orban a respins toate speculatiile pe tema unei posibile apropieri a liberalilor nemultumiti de PDL. "Toti oamenii cu care ne-am inteles in PD la ora actuala nu mai sunt in conducerea acestui partid", a punctat el.

In schimb, el a avertizat ca toate sondajele de opinie arata ca USL-ul este creditat cu peste 55%.

"Singura problema este sa iti aduci alegatorii la vot. E o chestiune de comunicare si management organizational, nu e o mare filozofie, in toate democratiile occidentale fiecare partid isi cunoaste alegatorii, cunoaste cine-s nehotaratii, are o segmentare a publicului si isi aduce oamenii la vot. Nu cu bani, ci pur si simplu cunoscandu-i, interactionand cu ei in cursul activitatii. Daca USL-ul nu ia peste 50% inseamna ca cine conduce USL-ul trebuie sa plece acasa", a atentionat Ludovic Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ludovic Orban Voiculescu, #Ludovic Orban USL, #Ludovic Orban Basescu , #PNL