Ludovic Orban, despre cum sta PNL in sondaje, dupa ruperea USL

Duminica, 30 Martie 2014, ora 19:26
3850 citiri
Ludovic Orban, despre cum sta PNL in sondaje, dupa ruperea USL

Deputatul liberal Ludovic Orban a recunoscut, intr-o conferinta de presa la Focsani, ca PNL a coborat pana la 10-12 la suta in sondajele de opinie realizate imediat dupa ruperea USL, insa acum se afla la 16-17 la suta si este pe un trend ascendent, obiectivul de 20 la suta fiind unul realist.

Liderul PNL a declarat ca partidul a avut o scadere dupa ce a decis sa intre in Opozitie, insa in prezent a revenit pe un trend ascendent.

Liberalul a afirmat, sambata seara, in cadrul unei conferinte de presa la Focsani, ca ultimele sondaje de opinie care situau PNL la 14-15 la suta "sunt sondaje mincinoase".

"Aceste sondaje nu au nicio legatura cu realitatea relevata de sondajele noastre, care sunt sondaje cotidiene, telefonice, pe esantioane largi, reprezentative. In momentul de fata, PNL a sarit de 16-17 la suta si, ceea ce este mai important, se afla pe un trend ascendent. Dupa ce, intr-o prima faza, dupa decizia de trecere in Opozitie, a coborat la un nivel de 10-12 la suta, se afla acum la 16-17 la suta, pe un trend ascendent", a afirmat Ludovic Orban.

In opinia acestuia, obiectivul de 20 la suta stabilit de partid este un obiectiv realist si va depinde si de prestatia PNL in urmatoarele doua luni la nivel national.

Deputatul Ludovic Orban a mai spus ca scorul PNL va depinde de nivelul de mobilizare a organizatiilor locale.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, declara, in 12 martie, ca in situatia in care liberalii vor inregistra un scor sub 20 la suta la alegerile europarlamentare isi va prezenta demisia din functie, dar nu inainte de a-i schimba "si pe altii".

Antonescu: Imi dau demisia daca luam sub 20% la alegerile europarlamentare

In urma cu o saptamana, vicepresedintele PNL Norica Niculai declara, la Bistrita, ca liderul partidului, Crin Antonescu, "nu va avea niciun motiv" sa-si dea demisia dupa alegerile europarlamentare, intrucat pragul de 20 la suta "este deja atins", iar PNL s-ar putea sa fie "marea surpriza a alegerilor".

"Opinia mea este ca presedintele Crin Antonescu nu va avea niciun motiv sa-si dea demisia, fiindca pragul de 20 la suta este deja atins. Sunt absolut convinsa de faptul ca sondajele (interne - n.red.) nu ne crediteaza la 20 la suta, dar nu am sa mai cred nimic din sondajele facute in Romania.

Antonescu, linistit de colegi: Nu va avea de ce sa isi dea demisia

Un sondaj extern imi spune altceva, dar nu il voi invoca, pentru ca este facut de un alt partid. Despre sondajele romanesti si despre forma de manipulare publica atat de prezenta in Romania dati-mi voie sa nu vorbesc, pentru ca nu ar fi bine pentru unii din presa mai mult decat ar trebui sa spun public", afirma Norica Nicolai.

Citeste si:
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
PSD și UDMR au reînviat în ultima săptămână discuția privind modificarea Constituției, mai exact pe subiectul alegerii președintelui, fiind în favoarea modelului de republică...
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
Ministerul Afacerilor Externe a reacționat vineri seară, 20 mai, după o postare a preşedintelui Ungariei, Katalin Novak, în care a transmis că prioritatea sa este să îi reprezinte pe toţi...