Ludovic Orban, despre legalizarea prostitutiei: Tara arde si baba se piaptana

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 18:46
2124 citiri
Ludovic Orban, despre legalizarea prostitutiei: Tara arde si baba se piaptana
Foto arhiva

Legalizarea prostitutiei si a drogurilor, recomandare facuta marti de Comisia prezidentiala pentru analiza riscurilor sociale si demografice, este inca un exemplu ca "tara arde si baba se piaptana", mai exact, absurditatile de care da dovada Cotroceniul in ultima vreme, considera prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban.

"Tara arde si baba se piaptana. Romania este intr-o criza economica fara precedent, cu o prabusire de peste 8% a PIB, si oamenii lui Basescu se ocupa de fleacuri care sunt si impotriva sanatatii, si a sanatatii morale a unei natiuni", a declarat, marti, Orban.

Prim-vicepresedintele PNL a adaugat ca nu crede ca dezvoltarea economica a Romaniei depinde de legalizarea comertului cu sex, dupa cum nici dezvoltarea unor generatii sanatoase de consumul de droguri usoare. "Mi se pare complet absurd tot ce se intampla in ultima perioada la Cotroceni", a sustinut Orban.

Comisia prezidentiala pentru analiza riscurilor sociale si demografice propune in Raportul sau, dezincriminarea consumului de droguri si a sexului comercial, ca solutii pentru limitarea consumului de droguri ilegale, a prostitutiei si raspandirii infectiei cu virusul HIV.

Una dintre solutiile inaintate de Comisia prezidentiala se refera la "dezincriminarea consumului de droguri - nu a traficului!", dupa cum specifica autorii Raportului, pentru a aduce la "suprafata" consumatorii. Raportul invoca faptul ca in mai multe orase ale Romaniei exista deja magazine care vand produse etnobotanice cu aceleasi efecte ca drogurile ilegale usoare, iar "efectele lor sociale nu par a fi vizibile".

"Consumul de droguri trebuie descurajat, dar cu diferentele de rigoare intre drogurile usoare si drogurile tari, in special cele injectabile precum heroina care au efecte negative devastatoare. Incriminarea consumului produce efecte secundare grave precum refolosirea seringilor care conduce la transmiterea unor boli grave", se arata in Raport.

De asemenea, Comisia considera drept imperativa mentinerea programelor si serviciilor de interventie stradala dezvoltate de catre ONG-uri si finantarea acestora de la bugetele locale, intrucat asigura reducerea riscurilor prin furnizarea catre persoanele consumatoare de drog injectabil a seringilor de unica folosinta, in schimbul celor deja folosite.

"Exista si posibilitatea introducerii in cartierele cu multi dependenti de droguri injectabile a unor automate cu fise si cu seturi sterile de injectare, la fel ca in unele tari europene pentru a preveni refolosirea seringilor", mai propune Raportul.

O alta prioritate este infiintarea de servicii specializate pentru consumatorii de droguri in cadrul Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din subordinea Consiliilor judetene.

Comisia prezidentiala pentru analiza riscurilor sociale si demografice din Romania propune si legalizarea sexului comercial, adica a prostitutiei, dar nu si a intermediarilor de servicii sexuale, ca o posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexuala. "Impunerea unei astfel de masuri in absenta unei analize bazate pe experienta altor state si in functie de particularitatile Romaniei ar putea genera totusi efecte nedorite", avertizeaza insa membrii Comisiei.

Tot in scopul prevenirii transmiterii de boli, Comisia mai propune infiintarea de servicii si centre de specialitate prin intermediul carora femeile care practica sexul comercial sa poata beneficia pe langa serviciile de asistenta si de prezervative oferite gratis.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Ludovic Orban tara arde baba piaptana, #Orban concluzie comisie prezidentiala, #droguri prostitutie , #PNL