Ludovic Orban, despre modificarile Codurilor Penale: E miercurea neagra, le vom ataca la Curtea Constitutionala

Miercuri, 24 Aprilie 2019, ora 18:25
2824 citiri
Ludovic Orban, despre modificarile Codurilor Penale: E miercurea neagra, le vom ataca la Curtea Constitutionala
Foto: Facebook Ludovic Orban

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, la Iasi, ca prin modificarile aduse Codului Penal si Codului de Procedura Penala, actualii guvernanti "breveteaza miercurea neagra", iar PNL va sesiza Curtea Constitutionala.

Ludovic Orban, presedinte PNL, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Iasi, ca "niste nenorociti au fortat modificari la Codul penal si la Codul de pocedura penala".

"In loc sa fie o miercuri in care romanii sa se gandeasca la Saptamana Mare, sa se pregateasca pentru Paste, niste nenorociti, fara frica lui Dumnezeu, au fortat modificari la Codul penal si la Codul de procedura penala, care sunt modificari cu dedicatie facute cu scopul de a-l scapa de inchisoare pe Tariceanu si pe Dragnea si probabil si pe alti ciraci de-ai lor. Este miercurea neagra, practic, dupa martea neagra, iata ca PSD-ALDE breveteaza si miercurea neagra. Este deja depasita orice linie rosie si ganditi-va ca acest lucru se petrece exact in ziua in care reprezentantii Comisiei de la Venetia, Comisie care a fost sesizata de Partidul National Liberal, prin intermediul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, a venit in misiunea de evaluare a modificarilor la Legile Justitiei si la Coduri", a declarat Orban.

Orban a precizat ca PNL va ataca la Curtea Constitutionala modificarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala.

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, in calitate de for decizional, proiectul de modificare a Codului penal si a celui de Procedura penala.

Comisia speciala pentru revizuirea legilor justitiei a votat, marti, un raport favorabil pe Codul penal in forma adoptata de Senat, deputatii si senatorii juristi neacceptand niciun amendament propus de Opozitie.

Totodata forul legislativ condus de Florin Iordache a intocmit, marti, un raport de admitere cu amendamente asupra proiectului de lege privind Codul de procedura penala. Au fost eliminate prevederile declarate neconstitutional de CCR.

Codul Penal votat de deputati il scapa pe Dragnea de condamnarea din dosarul angajarilor fictive

Magistratii spun ca modificarile Codurilor Penale ii scapa pe infractori: O lipsa totala de interes in ce priveste victimele

#Prban modificari Coduri Penale miercurea neagra , #PNL