Ludovic Orban, despre remanierea Guvernului: PSD este un izvor nesecat de maimute si de prosti

Luni, 19 Noiembrie 2018, ora 16:11
2969 citiri
Ludovic Orban, despre remanierea Guvernului: PSD este un izvor nesecat de maimute si de prosti
Foto: Arhiva Ziare.com

Ludovic Orban considera ca PSD "este un izvor nesecat de maimute si de prosti", citandu-l astfel pe fostul social-democrat Adrian Tutuianu, recent exclus din partidul condus de Liviu Dragnea. Presedintele PNL a adaugat ca PSD recunoste ca a dat gres in respecarea promisiunilor de guvernare.

"PSD este un izvor nesecat, citez dintr-un clasic in viata, un fost PSD-ist, un izvor nesecat de maimute si de prosti. Actuala remaniere este inlocuirea unor prosti si a unor slugi cu alti prosti si cu alte slugi.

Nu este altceva decat o rafuiala intre clanurile mafiote din PSD, prin care Dragnea urmareste sa ii pedepseasca pe baronii razvratiti si sa ii rasplateasca pe baronii care i-au salvat scaunul.

Aceasta remaniere nu aduce nimic bun in functionarea Guvernului, nu va face altceva decat sa aduca alti incompetenti, alti oameni care nu au nicio legatura cu domeniul de activitate care isi vor desfasura activitatea si care sunt selectati pe unicul criteriu al fidelitatii, slugarniciei fata de Dragnea si fata de baronul care va sustine candidatura ministrilor", a declarat Ludovic Orban, la finalul sedintei de luni a Biroului Executiv al partidului.

Liderul PNL a adaugat ca PSD recunoaste, prin remanierea guvernamentala, ca a esuat in respectarea promisiunilor facute pensionarilor.

"Nu pot sa nu remarc ca aceasta remaniere contine in sine un mesaj pentru pensionari din partea PSD, si anume, PSD recunoaste ca a esuat in respectarea promisiunilor catre pensionari, altfel nu pot sa inteleg de ce Olguta Vasilescu da bir cu fugiti din ministerul pe care l-a condus pana acuma si de ce abandoneaza asa zisa reforma a pensiilor facuta de PSD in timp ce dezbaterea legii pensiilor este in Parlament", a completat Orban.

Apel pentru motiunea de cenzura

In contextul remanierii guvernamentale, liderul liberal a transmis un mesaj parlamentarilor social-democrati, spunandu-le ca in cazul in care vor sa scape de Liviu Dragnea, atunci sa voteze motiunea de cenzura a Opozitiei.

"Cu siguranta, purtam discutii in continuare. Asteptam si remanierea. Oricum, le transmitem si un mesaj tuturor parlamentarilor PSD care asteapta ca Dragnea sa pice din senin.

Atata timp cat Dragnea va avea Guvernul pe mana, intotdeauna va avea de spaguit baroni carora sa le castige increderea, pentru ca are ce sa le ofere Guvernul. Daca vor sa scape de Dragnea trebuie sa voteze motiunea de cenzura a PNL si a Opozitiei", a mai spus Orban.

Sedinta Comitetului Executiv National al PSD este in desfasurare.

Urmareste LIVE cum liderii PSD transeaza remanierea Guvernului Dancila. Firea isi asteapta sentinta

Ministrul Apararii, Mihai Fifor, si-a inaintat demisia cu scurt timp inainte de sedinta. Totodata, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a demisionat din functia de presedinte interimar al PSD Bucuresti.

#Orban remaniere Guvern Dancila , #PNL