Ludovic Orban: Dezaprob demiterile din PNL, nu stiu daca mai candidez

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 17:11
3181 citiri
Ludovic Orban: Dezaprob demiterile din PNL, nu stiu daca mai candidez

Deputatul PNL Ludovic Orban si-a declarat dezaprobarea fata de demiterea lui Vlad Moisescu din fruntea organizatiei liberale din sectorul 1, anuntand ca nu stie sigur daca va mai candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

"Ce m-a determinat sa dau aceasta declaratie este solidaritatea cu colegii mei care au fost azi demisi - cu Vlad Moisescu, presedintele sectorului 1, si cu ceilalti colegi a mei. PNL, in sectorul 1, a castigat alegerile locale prin domnul Andrei Chiliman, cu aproape 75 la suta", a spus deputatul liberal, reprezentant al sectorului 1.

Acesta l-a atacat voalat pe Gigi Becali, numindu-l "un coleg de-al nostru care a obtinut 1,4 la suta la alegerile pentru Primaria Capitalei", dupa ce acesta i-a atacat, vineri, pe mai multe posturi de televiziune, pe Andrei Chiliman si pe Calin Popescu Tariceanu, dar si pe alti liberali.

"Am venit sa transmit public un mesaj de sustinere pentru Tariceanu, Chiliman si pentru toti colegii mei care au fost alaturi de PNL si la bine si la greu", a completat parlamentarul PNL, care este de parere ca organizatia din sectorul 1 este "poate cea mai puternica filiala a PNL".

Scandal in PNL - Antonescu decapiteaza filiala Sector 1. Marul discordiei: Tariceanu si Becali

Orban a recunoscut ca nu i-a trecut "vreodata prin cap" ca s-ar fi putut intampla demiterea presedintelui PNL sector 1, Vlad Moisescu, si a presedintilor PNL Dambovita si PNL Mehedinti - Gabriel Grozavu, respectiv Liviu Mazilu.

Deputatul liberal a marturisit ca a reflectat indelung ca, in semn de solidaritate cu colegii sai, sa nu mai candideze din partea PNL la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

"N-am luat aceasta decizie, nu vreau sa faca niciun serviciu celor din afara PNL, dar si unora din nou-venitii care au imbracat haina liberala numai azi, cand PNL este intr-o alianta si avea sansele clare de a da noul presedinte al Romaniei", a declarat Ludovic Orban, care a lansat si un apel catre liberali.

"Vreau sa transmit un mesaj pentru ca ma simt obligat ca urmare a faptului ca sute si mii de liberali din tara mi-au transmis mesaje de nemultumire fata de ceea ce se intampla, mesaje de consternare fata de multe dintre deciziile care se iau in PNL. Le spun atat: dragi liberali, prieteni, simpatizanti, mergeti la vot, sprijiniti toti candidatii liberali seriosi, oameni de valoare, de incredere, pe care ii cunosteti, care pot cu adevarat sa va reprezinte. Sigur ca acest mesaj este adresat alegatorilor din toata tara, dar nu pot sa transmit acest mesaj celor din colegiul in care va candida domnul despre care am facut vorbire (Gigi Becali - n.red.)", le-a cerut acesta.

Parlamentarul PNL i-a rugat pe toti simpatizantii partidului "sa treaca peste nemultumiri", apreciind ca "orice votant care nu vine la urne il ajuta pe Traian Basescu".

Ludovic Orban a explicat ca, dupa ce alegerile parlamentare vor fi terminate, PNL va sti sa ia cele mai bune decizii pentru "a pastra fagasul firesc al acestui partid istoric", recunoscand ca i s-a intamplat de multe ori sa voteze singur impotriva unor masuri care i s-au parut gresite, dar si sa fie nedreptatit de colegii sai.

"Din acest motiv, toti cei care ma cunosc in PNL si in afara PNL stiu foarte bine ca lucrurile nu vor ramane asa", a conchis deputatul liberal.

Filiala sectorului 1, dizolvata din pricina candidaturii lui Gigi Becali

Presedintele liberal Crin Antonescu a schimbat conducerea PNL Sector 1, din cauza unor neintelegeri privind candidatura lui Gigi Becali, contestata de aceasta filiala. Totodata, s-a votat demiterea lui Liviu Mazilu, presedintele PNL Mehedinti, si a lui Gabriel Grozavu, liderul filialei din Dambovita.

La fel ca in cazul PNL Sector 1, acestora li s-a reprosat "colaboarea cu PDL la referendum", dar si faptul ca nu respecta deciziile pe care le ia PNL-ul la nivel central.

Tot in sedinta de vineri a PNL liberalii au votat derogari pentru cei care nu au vechimea in partid de doi ani necesara pentru a putea candida, conform statutului. Printre acestia se afla Gigi Becali, Sorin Rosca Stanescu, Daniel Barbu, Sorin Iliescu, Vlad Nistor si Victor Ciorbea.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...