Ludovic Orban: Divortul in USL e iminent. Ponta si Dragnea se joaca de-a politistul bun si politistul rau

Joi, 13 Februarie 2014, ora 18:34
2621 citiri
Ludovic Orban: Divortul in USL e iminent. Ponta si Dragnea se joaca de-a politistul bun si politistul rau

Divortul dintre PSD si PNL este iminent, declara deputatul liberal Ludovic Orban. El crede ca se va ajunge la o intelegere in USL, dar acest lucru "nu va fi decat o amanare a despartirii".

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, raspunzand unei intrebari, ca noua alianta electorala USD, formata din PSD, UNPR si PC, poate asigura guvernarea, din punct de vedere aritmetic, fara PNL.

Ludovic Orban a spus, la RFI Romania, ca "asta este obiectivul care a fost urmarit de PSD, inca imediat dupa alegerile parlamentare".

Orban: PNL trebuie sa se desprinda din aceasta alianta nefasta cu PSD

De asemenea, premierul Victor Ponta a declarat ca doreste continuarea guvernarii "in formula USL" si ca va face toate eforturile care tin de el si de PSD pentru ca Uniunea sa treaca si peste aceasta criza.

Orban afirma insa ca nu-l impresioneaza declaratiile premierului: "Victor Ponta face aceste declaratii strict din considerente de imagine si nu pentru ca aceasta-i este vointa".

"Dar acum joaca jocul ala cu politistul rau si politistul bun: Dragnea vrea sa rupa USL-ul si Ponta salveaza USL-ul, face tot ce poate ca sa salveze USL-ul. Actiunea PSD-ului este sistematica pentru reducerea atributiilor si competentelor reprezentantilor PNL in structura guvernamentala si de asemenea este constanta impotrivirea premierului Ponta fata de adoptarea oricareia dintre masurile liberale cuprinse in programul de guvernare. Ca atare, orice declaratie de bune intentii a premierului Ponta pe mine nu ma impresioneaza", a precizat deputatul PNL.

Dragnea: USD poate asigura guvernarea fara PNL

Ludovic Orban crede ca la noua criza din USL "se va gasi o solutie, ca sa se mai traga de timp, dar divortul este iminent si va aparea atunci cand PSD-ul va fi pregatit pentru a provoca acest divort".

"PSD-ul are nevoie in mod evident de cateva lucruri, o majoritate parlamentara solida, nu ce au acum, trei-patru-cinci parlamentari in plus, au nevoie de o motivatie publica suficient de puternica, prin care sa nu piarda electoral, trebuie sa-si stabileasca candidatul la Presedintie si daca acesta va fi Victor Ponta, sa stabileasca si problema succesiunii in PSD, in cazul in care premierul Ponta va fi ales si de asemenea trebuie sa-si ocupe si mai bine pozitiile strategice atat in media, cat si in plan local", a mai spus deputatul PNL.

Ruptura totala in USL: Faza pe amenintari, jigniri

Citeste mai multe despre Ludovic Orban: Divortul in USL este iminent; Ponta si Dragnea se joaca de-a politistul bun si politistul rau!, pe RFI Romania.

Citeste si:
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov, că a hotărât să candideze la preşedinţia României, afirmând că îi este...
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de...