Ludovic Orban, huiduit de protestatari: "Pleaca de aici, ca dai de belea!"

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 22:03
7870 citiri
Ludovic Orban, huiduit de protestatari: "Pleaca de aici, ca dai de belea!"

Liderul PNL Ludovic Orban a mers, marti seara, in Piata Universitatii, iar unii dintre protestatari i-au cerut sa plece, spunandu-i ca nu este piata lui si scandand "PDL-USL, aceeasi mizerie", avertizandu-l totodata: "Orbane, pleaca de aici, ca dai de belea!".

Orban a sosit in Piata Universitatii in jurul orei 21.00, la gura de metrou dinspre strada Ion Campineanu, insotit de un grup care scanda: "Legea lustratiei" si "Jos comunistii".

Grupul in care se afla Orban a fost imediat inconjurat de circa 30 de protestatari, in majoritate tineri, care i-au reprosat liberalului ca este la fel ca toti ceilalti politicieni.

"PDL-USL, aceeasi mizerie", i-au strigat tinerii lui Orban. Ei i-au reprosat lui Orban ca face parte din sistemul politic pe care ei il critica si, astfel, nu are ce sa caute in Piata Universitatii, la miting.

"Ai facut accident si ai plecat de la locul accidentului. Faci parte din sistemul politic pe care noi il criticam. Esti la fel cu toti ceilalti", i-au spus tinerii lui Orban.

Liberalul a raspuns ca au posibilitatea de a alege pe cine vor si ca el este un cetatean al Romaniei care are dreptul de a merge in Piata Universitatii pentru a protesta.

"Piata e a poporului", i-au replicat tinerii, multi din acestia cerandu-i lui Orban sa plece.

Unul din cei care il insoteau pe Orban le-a spus tinerilor: "Voi stiti cine este acesta? Acesta este un om anti-Basescu". "Atunci sa vina in Piata", a replicat un tanar.

Insa alti participanti la protestul din Piata Universitatii l-au huiduit pe fostul ministru liberal. Unul dintre acestia i-a spus amenintator: "Orbane, pleaca de aici, ca dai de belea!".

Ludovic Orban le-a spus ziaristilor ca intelege atitudinea oamenilor: "A fost o ambuscada. Exista o stare de intoleranta fata de politcieni, pe care o inteleg. Am vrut sa protestez ca orice roman", a spus Orban. El a traversat apoi spre Teatrul National.

Peste 600 de persoane protesteaza, marti seara, pentru a cincea zi consecutiv, in fata Teatrului National din Piata Universitatii.

Protestele de la Bucuresti continua in ciuda deciziei fondatorului SMURD Raed Arafat de a reveni in functia de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii.

Sutele de oameni din centrul Capitalei scandeaza lozinci impotriva presedintelui, impotriva premierului si a ministrului Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea. Ei au bannere cu mesaje impotriva acestora si indemna la continuarea protestelor pana la "caderea" lui Traian Basescu.

Manifestantii sunt inconjurati de dispozitive de jandarmi.

Actiuni de protest au loc marti, pentru a cincea zi consecutiv, atat in Capitala, cat si in mai multe orase din tara.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#proteste Romania Bucuresti, #proteste Orban Piata Universitatii , #PNL