Ludovic Orban il acuza pe Horia Georgescu ca isi depaseste competentele in procesul lui Iohannis

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 20:19
2911 citiri
Ludovic Orban il acuza pe Horia Georgescu ca isi depaseste competentele in procesul lui Iohannis

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban il acuza pe presedintele ANI, Horia Georgescu, ca isi depaseste competentele in cazul lui Klaus Iohannis si ca foloseste "tertipuri si proceduri".

"Noi consideram ca recursul este inadmisibil si ni se pare foarte ciudat ca ANI practic a intarziat aproape un an de zile sa inainteze recursul la decizia instantei de fond. De asemenea, ni se pare foarte ciudat ca a inaintat recursul inainte de alegerile prezidentiale, cand se stia ca domnul Iohannis va candida la Presedintie.

In mod evident aceste lucruri tin de comportamentul domului Horia Georgescu, care conduce ANI, care - daca va aduceti aminte foarte bine - este cel care a incercat prin toate mijloacele posibile sa impiedice candidatura luiMircea Diaconusi ulterior sa impiedice validarea lui Mircea Diaconu ca si parlamentar european al Romaniei. Si in cazul domului Iohannis foloseste aceleasi tertipuri si proceduri, in mod evident, dupa parerea mea, depasindu-si competentele", a spus Orban la Targoviste, arata Mediafax.

Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis: Inalta Curte a stabilit termenul de judecata

Mai mult, Orban a declarat ca ACL isi doreste clarificarea cat mai rapida a acestei situatii care il vizeaza direct Klaus Iohannis.

"Conform modificarii Codului Civil si Codului de Procedura Civila, s-a instituit, ca sa spun asa, ceea ce se numeste un complet-filtru, care judeca recursurile pentru a degreva instantele de fond de judecarea admisibilitatii recursurilor, practic s-a instituit un complet-filtru.

Practic, ceea ce s-a dat ca stire, breaking news - se judeca procesul lui Iohannis - nu se judeca procesul lui Iohannis. Completul-filtru judeca daca este admisibil sau nu recursul inaintat de ANI", a mai spus liderul PNL.

Ce zice Iohannis inainte de procesul de la instanta suprema

Cu toate acestea, Orban a dorit sa precizeze ca sustinatorii presedintelui PNL nu au emotii cu privire la acest proces.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit primul termen in 25 septembrie in dosarul de incompatibilitate care il vizeaza pe liderul PNL Klaus Iohannis. Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul Agentiei Nationale de Integritate, care anunta ca primarul Sibiului se afla in stare de incompatibilitate, deoarece e reprezentant al orasului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009.

Citeste si:
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocatul Adrian Cuculis a dat detalii referitoare la cererea controversată a lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, prin care a solicitat azil politic în Grecia. "Cum credeți că este...
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu, fost primar al Bucureștiului, rămâne în arest în Grecia până când va fi luată o decizie în privința extrădării în România, unde a fost condamnat la 10 ani de...