Ludovic Orban, mesaj transant pentru colegii care-i fac curte lui Ciolos

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 18:45
5910 citiri
Ludovic Orban, mesaj transant pentru colegii care-i fac curte lui Ciolos

Ludovic Orban, deputat PNL, spune despre colegii sai care "ii fac curte" lui Dacian Ciolos ca s-au pus in slujba unui caz pierdut, pentru ca actualul sef al Executivului este "condamnat la apolitism".

"Am remarcat ca unii dintre colegii mei continua sa ii faca curte lui Dacian Ciolos si tin sa spun cateva lucruri pe care le cred de bun simt", scrie pe Facebook Ludovic Orban, referindu-se la colegii sai din PNL.

"Dacian Ciolos este condamnat la apolitism inca din momentul in care a primit mandatul sa conduca un guvern tehnocrat, neutru politic, pana la alegeri. In toata perioada care a trecut de la investire, Dacian Ciolos a fost consecvent cu acest mandat, spunand foarte clar ca nu imbraca nicio haina politica, ca nu favorizeaza niciun partid politic.

Mai mult decat atat, le-a cerut ministrilor si demnitarilor din guvern care vor sa candideze in alegerile parlamentare pe listele unui partid politic sa isi dea demisia", expune Orban succint situatia in care e actualul premier.

Deputatul PNL explica si de ce lucrurile nu pot fi schimbate acum. "In cazul in care Dacian Ciolos opteaza pentru un partid politic, isi va pierde credibilitatea, va fi acuzat de inconsecventa si de partizanat ascuns si isi va pierde si orice legitimitate de a mai conduce guvernul, mai ales in perioada in care organizeaza alegerile.

Dacian Ciolos nu poate sa fie in campania electorala candidatul oficial al unui partid la functia de prim ministru decat in situatia in care este dezlegat de angajamentele autoasumate, mai precis in situatia in care pleaca din pozitia de prim-ministru (fie prin demisie, fie ca urmare a unei motiuni de cenzura) ", concluzioneaza Orban in postarea de pe reteaua sociala.

Presedintele Klaus Iohannis a spus, joi dimineata, ca dupa alegerile din 11 decembrie nu va mai nominaliza ca premier o persoana independenta politic, ci va tine cont de rezultatele votului.

In context, seful statului a spus ca, daca Dacian Ciolos vrea sa isi continue proiectele, va trebui sa anunte cu ce partid vrea sa colaboreze.

Seful statului nu a discutat pana acum cu Dacian Ciolos pe tema intrarii lui in PNL sau intr-un alt partid.

Pe de alta parte, insa, copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat recent ca nu l-ar mai aprecia ca acum pe premierul Dacian Ciolos daca acesta ar intra in PNL inainte de alegerile parlamentare, pentru ca ar insemna sa-si incalce cuvantul dat inainte de a veni la Palatul Victoria.

Premierul Dacian Ciolos a negat pana acum vehemt ca va intra in vreun partid pana la alegerile parlamentare din 11 decembrie, dar a declarat si ca i-ar placea sa isi continue o parte dintre proiectele incepute.

A.S.

Citeste si:
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 26 noiembrie, că țara noastră va fi afectată de valul cinci al pandemiei de coronavirus după jumătatea lunii ianuarie. Atunci se...
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Membrii Tineretului Național Liberal Sector 3 au anunțat vineri, 26 noiembrie, că au demisionat din partid, nemulțumiți de deciziile actualei conduceri. Aceștia au transmis că îl vor urma...