Ludovic Orban: Mihai Voicu nu mai este membru al PNL. E suspendat din aceasta calitate

Joi, 20 Iunie 2019, ora 16:34
3882 citiri
Ludovic Orban: Mihai Voicu nu mai este membru al PNL. E suspendat din aceasta calitate
Foto: Arhiva Ziare.com

BLudovic Orban sustine ca Mihai Voicu, condamnat azi de ICCJ la 3 ani de inchisoare cu suspendare, nu mai este membru al PNL, aceasta calitate fiindu-i suspendata, conform prevederilor statutului partidului.

"Vom aplica prevederile statutare. Avand prevederi clare legate de situatia aceasta, daca un membru al PNL are o condamnare in instanta, este suspendat din calitatea de membru, isi pierde calitatea de membru, pe care o dobandeste numai daca este achitat de instanta de fond.

Practic, Mihai Voicu nu mai este membru al PNL. E o consecinta directa, dar ca sa fie clara probabil o sa luam act in reuniunea Biroului Executiv", a afirmat Ludovic Orban.

Liderul PNL a adaugat ca pierderea calitatii de membru al partidului nu duce automat la pierderea calitatii de deputat, in cazul lui Mihai Voicu.

"In legatura cu mandatul sau de deputat, faptul ca nu mai este membru nu duce la pierderea calitatii de deputat. Pana se va pronunta decizia definitiva a instantei, Mihai Voicu nu mai este membru al PNL. Revine in calitatea de membru numai daca este achitat.

Daca este condamnat si in instanta de apel, atunci isi pierde definitiv calitatea de membru al PNL si nu se mai poate reinscrie pana la reabilitare", a conchis Orban.

Articolul 22, alineatul 4 din statutul PNL, referitor la modul in care este pierduta, prin retragere, radiere sau excludere, calitatea de membru al partidului, prevede ca: "Fara a afecta prevederile alin 1.3, persoana condamnata penal este suspendata de drept din calitatea de membru PNL".

ICCJ l-a condamnat, joi, pe deputatul PNL Mihai Voicu la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru fapte de coruptie, decizia nefiind definitiva. Voicu este acuzat de DNA ca le-a impus membrilor de partid sa plateasca pentru campania electorala daca voiau sa candideze pe un loc eligibil.

#Voicu condamnat suspendat PNL , #PNL
Comentarii