Ludovic Orban: "Ca preşedinte al partidului, garantez că niciun parlamentar liberal nu va vota nicio moţiune de cenzură împotriva unui guvern condus de un premier PNL"

Duminica, 01 August 2021, ora 14:49
2077 citiri
Ludovic Orban: "Ca preşedinte al partidului, garantez că niciun parlamentar liberal nu va vota nicio moţiune de cenzură împotriva unui guvern condus de un premier PNL"
Ludovic Orban candidează împotriva lui Florin Cîțu la președinția PNL FOTO Hepta

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, 1 august, că atât timp cât el conduce Partidul Naţional Liberal niciun parlamentar al acestei formaţiuni politice nu va vota o moţiune de cenzură împotriva unui guvern liberal.

„Ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal, garantez că niciun parlamentar al Partidului Naţional Liberal nu va vota nicio moţiune de cenzură împotriva unui guvern condus de un premier PNL.

Aşa cum am demonstrat la moţiunea trecută, în care nu am tranşat congresul, ci am tranşat moţiunea, în sensul în care PSD şi AUR nu au obţinut nici măcar un singur vot peste numărul de voturi pe care îl aveau împreună, au obţinut doar 201 voturi, faţă de 234 de voturi, cât ar fi fost necesar.

Niciun parlamentar al Partidului Naţional Liberal, cât eu sunt preşedinte Partidului Naţional Liberal, nu va susţine nicio moţiune de cenzură împotriva unui guvern condus de un premier al Partidului Naţional Liberal”, a afirmat Ludovic Orban duminică, în judeţul Vrancea, întrebat cât de plauzibil este scenariul ca o moţiune de cenzură la adresa guvernului condus de Florin Cîţu să aibă succes.

Întrebat dacă acest lucru ar fi posibil după congresul PNL, Orban a răspuns că orice decizie ulterioară Congresului va fi luată de forurile statutare din partid şi va fi discutată în cadrul coaliţiei.

În legătură cu deciziile unor de filiale judeţene ale PNL care au anunţat iniţial că îl susţin pentru funcţia de preşedinte al partidului, iar apoi s-au răzgândit, Orban afirmă: „Nu pot să înţeleg cum este posibil ca un om care acum o săptămână spunea că mă sprijină pe mine să îşi schimbe opinia, sincer, eu nu pot să înţeleg, eu nu sunt aşa”.

El a arătat că „politica este o chestiune de încredere”, iar pentru ca cetăţenii să aibă încredere în partid, membrii acestuia trebuie să fie consecvenţi, inclusiv în ceea ce priveşte deciziile interne.

#Ludovic Orban, #motiune cenzura, #presedinte PNL, #congres PNL, #Florin Citu , #PNL