Ludovic Orban, nemultumit ca Ponta a lipsit de la dezbaterea proiectului lui Preda

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 12:25
1171 citiri
Ludovic Orban, nemultumit ca Ponta a lipsit de la dezbaterea proiectului lui Preda
Foto: Arhiva

Liberalul Ludovic Orban a criticat, joi, lipsa de mobilizare a PSD la dezbaterea proiectului lui Cezar Preda, afirmand ca, prin absenta sa, Victor Ponta arata ca "este de acord ca serviciul de informatii condus de nasul domniei sale de casatorie sa aiba ofiteri care sa efectueze cercetari penale".

"A fost o sedinta solicitata expres de Opozitie care nu s-a tinut din cauza absentei deputatilor. Uitati-va pe tabelele de prezenta si veti vedea cine a lipsit. Deputatii PD si PSD i-au facut un cadou presedintelui Traian Basescu de ziua lui, nu pot sa nu remarc faptul ca desi ieri (miercuri - n.red.) au fost alaturi de noi astazi (joi - n.red.) in bancile Parlamentului colegii nostri nu au fost prezenti", a declarat Ludovic Orban presei.

Intrebat ce parere are despre faptul ca si Victor Ponta a lipsit de la dezbateri, Orban a raspuns serios: "Nu ma provocati".

"Nu pot sa spun altceva decat ca este de acord ca serviciul de informatii condus de nasul domniei sale de casatorie (George Maior, directorul SRI - n.re.) sa aiba ofiteri care sa efectueze cercetari penale pentru ca altceva nu pot sa spun, absenta de astazi (joi - n.red.) din randul PSD a fost o absenta nenaturala", a completat Orban.

El a atras atentia ca spre deosebire de PSD, liberalii s-au mobilizat.

"La noi a existat o mobilizare normala si fireasca asa cum este in orice partid care sustine un punct de vedere, cred ca la PSD s-a dat pe invers", a spus liberalul.

"Voi cere conducerii PNL sa ridice acesta problema in sedinta USL pentru ca aceasta este o pozitie fundamentala intr-un stat democratic, apararea drepturilor si libertatilor cetateanului (...). In ce priveste grupul PNL, am garantia ca la Senat se va mobiliza si sper ca se vor trezi si colegii nostri de la PSD pentru ca refuz sa-mi imaginez ca o astfel de lege poate sa treaca in Rominia anului 2011 membra a UE", a mai sustinut Orban.

Deputatii nu au reusit nici joi sa dezbata in plen proiectul lui Cezar Preda de modificare a unor altor acte normative privitoare la securitatea nationala din lipsa de cvorum, constatandu-se ca initiativa a fost adoptata tacit de acest for.

La inceputul sedintei, presedintele de sedinta Roberta Anastase a constatat ca nu este cvorum, in sala fiind prezenti doar 91 de deputatii, 249 lipsind de la dezbateri.

Ca urmare a constatarii presedintelui Camerei, liberalul George Scutaru a cerut apel nominal pentru a reverifica cvorumul, precizand de asemenea ca ar fi necesar sa fie dezbatut proiectul lui Preda chiar si in absenta initiatorului. Dupa renumarare, s-a constatat, din nou, ca nu este cvorum, in sala fiind fiind prezenti 106 de deputati, cvorumul necesar de sedinta fiind de 166 de deputati.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ludovic Orban deputat PNL, #critica Victor Ponta absenta Parlament, #vot lege SRI , #PNL