Ludovic Orban: Nu pot sa judec eu cu mintea domnului Antonescu

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 19:00
5067 citiri
Ludovic Orban: Nu pot sa judec eu cu mintea domnului Antonescu

Multi liberali ar fi meritat sa candideze la alegerile parlamentare, insa in procesul de selectie a candidatilor se fac si nedreptati, este de parere deputatul PNL Ludovic Orban.

Totodata, acesta crede ca presedintele filialei PNL Sector 1, Vlad Moisescu, a fost demis fara motiv, dar "alegerile bat la usa", iar liberalii nu ar trebui sa contribuie la un rezultat negativ pentru a dovedi ca o conducere nu e buna.

Despre pericolele din USL: Becali a devenit liberal, se "rupe" PNL? - sondaj Ziare.com

Marele absent al liberalilor la alegerile parlamentare: Cristian Topescu

"M-as fi simtit bine ca, si in 2012, sa fiu in campanie alaturi de Cristian Topescu, care a fost, alaturi de mine si de Crin, principalul purtator de imagine la nivelul Bucurestiului. Dar nu e singurul. Sigur ca, in orice proces de selectie a candidatilor, se fac si nedreptati, din pacate.

Poate erau multi liberali care ar fi meritat cu prisosinta sa candideze si care nu se regasesc pe listele electorale. Asta nu inseamna ca nu voi sprijini colegii care sunt candidati, pentru ca in momentul in care se intra in campanie electorala, cei care au fost desemnati candidati reprezinta PNL si orice rezultat slab al oricarui candidat afecteaza si PNL, in ansamblu. (...) Nu mai vorbesc, am dat un nume, cred ca este suficient", a declarat Ludovic Orban, pentru Ziare.com.

Alegeri parlamentare 2012: Cristian Topescu nu mai candideaza - surse

Deputatul PNL a recunoscut ca "in mod evident" a avut un moment de ezitare, in ceea ce priveste candidatura la alegerile din 9 decembrie, pentru ca a fost tentat, ca gest de solidaritate cu colegii de la sectorul 1 - cu Andrei Chiliman, cu Vlad Moisescu si cu toata echipa sectorului 1, "care a fost demisa in mod nedrept si abuziv" - sa isi manifeste solidaritatea in acest fel.

Chiliman, atac la Antonescu: O copie nereusita a lui Basescu

Ludovic Orban: Dezaprob demiterile din PNL, nu stiu daca mai candidez

"Pe de alta parte, ma consider totusi angajat fata de cetatenii colegiului pe care l-am reprezentat si sper sa continui sa-l reprezint. De asemenea, m-am consultat cu toti colegii mei si toti mi-au cerut sa candidez. Ca atare, am ramas candidat", a explicat liberalul.

Conducerea sectorului 1, demisa fara motiv

Reprezentatul sectorului 1 in Parlament considera ca demiterea presedintelui filialei PNL din acest sector, Vlad Moisescu, a fost facuta "fara niciun motiv".

De ce a fost dizolvata filiala PNL Sector 1 - Mi-au spus ca am tradat partidul

"Nu mai intram in detalii acum pe subiectul acesta. Cunoasteti motivatiile domnului Antonescu, nu se sustin. Filiala sectorului 1 e practic prima filiala pe tara in ultimele alegeri locale, parlamentare, iar la referendum a fost prima filiala, pe Bucuresti, ca participare si ca procent de voturi pentru demiterea lui Basescu. Rezultatele vorbesc in locul cuvintelor. Nu pot sa judec eu cu mintea domnului Antonescu", a spus Orban.

Acesta a mentionat ca Vlad Moisescu, membru PNL de 22 de ani, se va implica in campanie, indiferent daca mai e sau nu presedinte la sectorul 1 si ca "in mod evident" il va sprijini la alegerile parlamentare.

Scandal in PNL - Antonescu decapiteaza filiala Sector 1. Marul discordiei: Tariceanu si Becali

Conducerea lui Crin Antonescu, pusa in discutie dupa alegerile parlamentare

Deputatul PNL a subliniat ca, in prezent, in calitate de presedinte al PNL, Crin Antonescu este principalul purtator de imagine al acestei campanii, iar tot partidul trage pentru indeplinirea obiectivelor asumate de partid. In schimb, analiza modului in care a fost condus partidul se va face dupa alegeri.

Decapitari cu scandal in PNL - Vezi ce spun rebelii si candidaturile finale

"PNL nu e un partid inventat peste noapte, e un partid cu o vechime uriasa. Membrii PNL, in marea lor majoritate sunt oameni care sunt de 10-12-15-20 de ani in partid, care au experienta confruntarilor electorale si mai ales percep binele partidului, ca atare vor participa in campanie, indiferent daca au fost sau n-au fost de acord intru totul cu deciziile luate de conducere.

Implicarea in campanie este o implicare pe care o facem pentru PNL, pe care am facut-o si cand partidul a fost condus de Mirea Ionescu Quintus, si cand a fost condus de Campeanu, si cand a fost condus de Stolojan, si cand a fost condus de domnul Tariceanu.

Implicarea si mobilizarea partidului in campanii este oarecum independenta de cine conduce un partid intr-un moment sau altul, pentru ca noi nu muncim pentru un singur om, noi muncim pentru a atinge obiectivele generale ale PNL. In ceea ce priveste sustinerea domnului Antonescu, se va vedea la urmatorul congres, in functie de cum o sa aprecieze colegii mei din baza partidului, din toata tara, de cum o sa aprecieze rezultatele, comportamentul general si masura in care obiectivele asumate au fost atinse sau nu", a explicat Ludovic Orban.

Acesta a refuzat sa mai comenteze acceptarea lui Gigi Becali in partid si candidatura acestuia din partea PNL la alegerile legislative, "din momentul in care s-au luat deciziile in PNL".

Obiectivul PNL: 30 la suta prezenta liberala in Parlament, 55 la suta pentru USL

Liberalul a recunoscuta ca, "cu atat mai mult in PNL, care s-a manifestat de 20 de ani ca un partid democratic", intodeauna exista diferente de opinie si nu toata lumea este de acord cu deciziile pe care le ia conducerea.

"Dar acum intram practic pe ultima suta de metri, campania electorala bate la usa si obiectivul fundamental in aceasta campanie este sa trecem peste aceste diferente si sa tragem toti pentru o victorie a PNL in alianta cu PSD.

(...) Obiectivul pentru parlamentare este asigurarea unei majoritati confortabile, care sa impiedice orice joc al lui Traian Basescu si care sa sprijine un Guvern puterni,c care sa poata sa puna in practica programul de guvernare. Avem nevoie de o majoritate parlamentara de cel putin 55 la suta", a afirmat deputatul PNL.

Tariceanu: Nu sunt coleg cu Becali, asocierea cu PNL-ul nu e benefica

Tariceanu: Crin Antonescu va regreta!

Intrebat daca USL va obtine cele 55 de procente la alegeri, acesta a mentionat ca nu trebuie pus raul in fata, deoarece "alegerile bat la usa" si ca "depinde foarte mult de candidati ,de implicarea candidatilor, de mobilizarea partidului".

"Si eu fac parte dintre aceia care n-as vrea sa contribui la un rezultat negativ ca sa dovedesc ca o conducere nu e buna, dimpotriva. Totdeauna am incercat sa ridic scorul partidului, chiar si atunci cand partidul a fost condus de oameni cu care nu eram intotdeauna de acord. Obiectivul conducerii actuale a fost o reprezentare parlamentara de minim 30 la suta. In ceea ce ma priveste, o sa fac tot ceea ce tine de mine ca sa fie", a mai spus Ludovic Orban.

Citeste si:
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Șeful guvernului de la București se află joi, 7 iulie, în vizită de lucru în Grecia, cu prilejul operaţionalizării interconectorului de gaze Grecia – Bulgaria. Conform programului...
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...