Ziare.com

Ludovic Orban: Partenerul ne-a invitat pe noi la bal, dar danseaza cu Basescu Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 12:26

   

Ludovic Orban: Partenerul ne-a invitat pe noi la bal, dar danseaza cu Basescu Interviu
Deputatul liberal Ludovic Orban considera ca asistam la un transfer al sistemului de putere, informal, de la Traian Basescu la Victor Ponta.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Ludovic Orban isi exprima indoiala ca PSD va sustine candidatura lui Crin Antonescu la prezidentiale si apreciaza ca liberalii au facut concesii importante mai ales in privinta impartirii ministerelor.

"Pana una alta, noi am pierdut Ministerul Justitiei, nu am renuntat la el, si nu stiu daca asta a fost intelegerea si daca nu cumva din nou ni s-a fortat mana", a declarat Ludovic Orban. Deputatul liberal s-a aratat foarte deranjat de intelegerea dintre Victor Ponta si Traian Basescu, pe care a calificat-o drept o tradare a electoratului, dar si de politica economica a Guvernului, care nu stimuleaza economia.

Sunteti un liberal cu state vechi, ati fost ministru. Sunteti multumit de politica economica a Guvernului Ponta?

Nu. Nu exista masuri de stimulare a economiei. Intr-o perioada de criza, e nevoie de masuri care sa stimuleze investitiile, dorinta omului de a castiga, piata. In schimb, se continua o politica mai mult contabila, restrictiva, sa ne incadram in deficit si mai putin de dezvoltare. Asta e ceea ce, sincer, nu mi se pare foarte bun la Guvernul Ponta.

Dar liberalii conduc ministere importante pe zona economica. Al Economiei, al Transporturilor. Ministrii liberali nu pot impune asemenea masuri?

Am sa va dau un exemplu. Unul din mijloacele de stimulare a economiei este demararea unor proiecte si pot fi foarte multe. Am si facut o lunga lista, de la a doua hidrocentala pe Dunare, la canalul Siret Baragan, care sa asigure o irigare normala cum se asigura in toata tarile. Nu cum se iriga Baraganul azi cu apa care urca la deal, are nevoie de statii de pompare si din aceasta cauza costul apei face sistemul de irigatii complet nerentabil.

De la reactorul 4 Cernavoda, la realizarea acelor tronsoane de autostrada care acum nu beneficiaza de nicio finantare si nici nu vor beneficia probabil, cum e Sibiu- Pitesti, Comarnic-Brasov, fundamentale pentru dezvoltarea unei retele la standard european de transport. Astea sunt proiecte pe care le poti face in parteneriat public privat si toate genereaza o dinamica economica incurajatoare.

Al doilea lucru. In lumea moderna, capitalurile se duc unde intalnesc un mediu propice pentru a genera profit. Si asta presupune sa asiguri niste lucruri importante pentru a atrage capitalul in Romania: stabilitate legislativa, sa nu schimbi legea de 7 ori pe an cum au facut multe guverne, o stabilitate fiscala, un regim fiscal competitiv cu celelalte tari din zona asta, o infrastructura de transport care sa permita ca toate marfurile produse aici sa fie transportate fara probleme.

Tara nu se poate dezvolta fara atragerea capitalului. Iar tratamentul aplicat capitalului romanesc nu este de natura de a crea dezvoltare.

Noi strangem bani prin Ministerul Finantelor si PSD ii cheltuieste prin Ministerul Bugetului.

Este o opinie pe care o impartasesc multi liberali? Pentru ca vocile care spun public aceste lucruri nu sunt multe in PNL. Partidul pare multumit cu guvernarea din care face parte.

Exista si o disciplina in comunicare. Daca esti intr-o structura guvernametala, trebuie sa sustii politica Guvernului din care faci parte. Eu nefiind in Guvern imi permit sa fiu mai liber. Multumirea unui partid este atunci cand isi atinge obiectivele si isi reprezinta electoratul care il sprijina.

Si PNL isi reprezinta in acest moment electoratul?

Incearca, nu pot sa spun ca reuseste. Si modul in care s-a structurat Guvernul ...Va dau un exemplu. Noi ne chinuim sa strangem bani prin Ministerul Finantelor si PSD ii cheltuieste prin Ministerul Bugetului.

Va simtiti pacaliti in urma impartirii portofoliilor?

Mare parte din reprezentantii PNL in Guvern au fost redusi ca si competente. Luati Ministerul Economiei condus de Varujan Vosganian, dar care are doi ministri delegati, fiecare stat in stat. Nu au absolut niciun fel de raport de subordonare fata de Ministerul Economiei.

Sigur fiecare incearca acolo unde este sa obtina rezultatele pe care poate sa le obtina, dar per ansamblu, ca si politica guvernamentala, sunt convins ca e nevoie de mai mult curaj si de o abordare mult mai serioasa a problemei dezvoltarii economice.

Atingerea obiectivului nostru politic din 2014 genereaza conditionalitati care nu ne avantajeaza

M-ati lasat sa inteleg ca liberalii fac concesii de la politica de dreapta si de la reprezentarea propriului electorat. Andrei Chiliman punea concesiile pe seama ambitiilor lui Crin Antonescu, care, spunea domnia sa, distruge partidul pentru a-si atinge scopul. Imparatasiti acest punct de vedere?

Nu. Dl. Chiliman e mai radical decat mine. Eu am fost impotriva constituirii USL. Din motive de filosofie politica, de electorat, dar si pentru modul in care s-a negociat. Puterea unui partid de a genera o politica favorabila pentru Romania si a-si arata valoarea este detinerea Guvernului.

In al doilea rand, in 2012 urmau alegerile parlamentare si constituirea Guvernului, iar cele prezidentiale in 2014. Dumnezeu stie ce se poate intampla intre 2012 si 2014.

Faptul ca atingerea obiectivului PNL este abia in 2014 genereaza in mod firesc o anumita tendinta de a ceda. Daca nu ti-ai atins obiectivul, cedezi pe ici pe colo in structura guvernamentala si in anumite raporturi pentru a mentine sprijinul pentru prezidentiale. Am fost pusi in situatia in care atingerea obiectivului nostru politic din 2014 genereaza conditionalitati care nu ne avantajeaza.

Asta nu inseamna ca dl. Antonescu a facut aceste cedari numai pentru obiectivul de a ajunge presedinte. Cedarile au fost facute de conducerea partidului. Nu i se poate imputa doar d-lui Antonescu. Pana la urma, obiectivul din 2014 este unul de ansamblu al PNL. Cred ca era nevoie de o atitudine mult mai hotarata in special la asezarea Guvernului.

Sistemul de putere, nu cel formal, usor, usor se transfera de la Basescu spre Ponta.

Coabitarea dintre palate pare tot mai armonioasa. Cel putin la investirea noului ministru al Justitiei, am vazut o mare relaxare. Va deranjeaza?

Chiar am urmarit, "m-am umplut de nervi" vazand jovialitatea, veselia si atmosfera aproape cordiala care domnea intre ministrii Cabinetului Ponta, Basescu si consilierii prezidentiali.

Au fost si ministri liberali acolo.

Din pacate, a fost si un ministru liberal. Numai unul. Si m-a bucurat ca dl. Antonescu a plecat mai repede, se vedea ca nu se simte in largul lui. Bun, trebuie sa colaborezi institutional, dar asta nu inseamna sa te bati pe burta si sa te tragi de bretele. Trebuie sa pastrezi o distanta, sa tratezi cu o anumita demnitate. Sa nu uitam, oamenii nu voteaza numai pozitiv.

Nici in colegiul meu nu au votat doar pozitiv. Au votat pentru ca nu au mai vrut sa fie Basescu si PDL la putere. O proportie covarsitoare a votat impotriva lui Basescu. Or, tu trebuie sa actionezi conform vointei alegatorilor. Am spus atunci cand Victor Ponta a formulat cele doua propuneri pentru procurorii sefi ca miroase a tradare fata de alegatori.

Exista ipoteza ca dl. Basescu si l-ar fi stabilit drept succesor la viitoarele prezidentiale pe dl. Ponta. Impartasiti aceasta suspiciune?

Din pacate, ceea ce vad este ca sistemul de putere, nu cel formal, la vedere, usor, usor se transfera de la Basescu spre Ponta. Servicii de informatii, parchete, ANI... Mai bine propui doi procurori neacceptati de presedinte. Ti-o propun pe Kovesi ca sa mi-l propui pe Nitu care fusese respins de CSM mi se pare ca in talcioc.

Noi am pierdut Ministerul Justitiei, nu am renuntat la el

Regretati ca PNL a renuntat la Ministerul Justitiei?

Eu nici acum nu inteleg. Mi s-a spus de catre colegi ca am renuntat la Ministerul Justitiei in baza unei negocieri pentru a obtine alt minister. Pana una alta, noi am pierdut Ministerul Justitiei, nu am renuntat la el, si nu stiu daca asta a fost intelegerea si daca nu cumva din nou ni s-a fortat mana.

Pe de alta parte, unul dintre atributele cele mai importante ale ministrului Justitiei este acest drept de a propune procurorii sefi, daca l-ai lipsit de acest atribut ii lipseste o parghie esentiala.

De ce sa se mai duca un ministru propus de PNL acolo ca sa lucreze cu niste oameni cu care nu e de acord. Ca sa raspunda pentru MCV, evident. Si sa aflu ca ajunge ministrul Justitiei un coleg de promotie al d-lui Ponta care e si ruda prin alianta cu dl. Ponta.. Nu mai zic si de altele.

Partenerul ne-a invitat pe noi la bal, dar danseaza cu Basescu

Ar fi avut PNL solutii pentru Justitie?

Cum sa nu? Cinci ministri de Justitie.

Cine?

Nu vreau sa pun oamenii in situatii neplacute.

Urmeaza probabil o scadere a cvorumului de prezenta necesar pentru validarea referendumului. V-ati dori o noua suspendare?

Daca toti oamenii lui Victor Ponta fac apologia coabitarii... Noi ne dorim. Cu cat Romania scapa mai repede de Basescu, cu atat mai bine. Si nu pentru ca prima sansa o are Crin Antonescu, ci pentru ca Basescu e un rau absolut, un individ care si-a pierdut complet increderea, nu mai are legitimitate si face rau Romaniei. Dar ca sa poti sa realizezi aceasta demitere, trebuie sa ai si partenerul. Iar partenerul mi se pare ca ne-a invitat pe noi la bal, dar danseaza cu Basescu.

Am serioase indoieli in privinta sprijinului pe care il va acorda PSD pentru candidatura lui Crin Antonescu

La congresul extraordinar al PNL din 2009, cand Calin Popescu Tariceanu a fost inlocuit cu Crin Antonescu, ati jucat un rol esential. Regretati optiunea de atunci?

Convocarea congresului extraordinar, in care am avut intr-adevar un rol important, s-a facut din motive foarte serioase. PNL scazuse, eram ciuca batailor pe toate televiziunile, dl. Tariceanu nu era atunci un candidat prezidential care sa poata intra in competitie cu sanse.

Si starea de spirit din partide era rea. Motivele au fost serioase. Astazi as actiona la fel. Sigur ca putina lume cunoaste toate subtilitatile convocarii acelui congres. In prima faza nu era dl. Antonescu candidat la presedintia partidului, dar dupa ce si-a anuntat candidatura, cineva a trebuit sa cedeze.

Cine?

Se stie, daca urmariti declaratiile in succesiunea lor. Nu mai are importanta. Daca as fi in aceeasi situatie, as face acelasi lucru. Pe de alta parte, lui Calin Popescu Tariceanu i-a priit. Nemaifiind presedinte de partid, nefiind o tinta pentru adversari, pentru media, nefiind obligat sa candideze la presedintie intr-un moment nepotrivit, deci fiind ferit de balacareala, a fost reevaluat de oameni. Ei au reevaluat guvernarea Tariceanu care a adus dinamica economica si prosperitate.

Astazi PNL, in afara de dl Crin Antonescu, care are acest privilegiu pentru ca este sustinut de PSD, PNL mai are cel putin doi candidati la presedintie. Dl. Tariceanu si dl. Iohannis. Cel putin doi, ar mai exista oameni cu potential. Dl. Antonescu are avantajul ca este presedintele partidului care a fost reales fara probleme, e adevarat ca a facut congresul in cel mai favorabil moment cand avea toate atuurile. A candida impotriva lui punea in discutie sanatatea mintala a celui care l-ar fi contracandidat.

Dar conjunctura se schimba. Am serioase indoieli in privinta sprijinului pe care il va acorda PSD pentru candidatura lui Crin Antonescu. Deja cauta si inventeaza pretexte ca sa nu se tina de cuvant. Sa dea Dumnezeu sa nu am dreptate, dar cunosc bine PSD.

Dl. Antonescu poate castiga prezidentialele fara sustinerea PSD?

Cu o strategie potrivita, da. Eu l-am auzit spunand ca daca va fi sa depinda de electoratul PSD nu va candida. Ceea ce eu, per a contrario, trag concluzia ca e determinat sa candideze si fara sprijinul PSD. Este prematur sa faci calcule, sa faci strategii, dar cred ca PNL trebuie sa fie pregatit sa-si atinga obiectivul in 2014 indiferent de conjunctura politica.

Nu mi se pare ca PDL s-a desprins de Traian Basescu

Deci va temeti ca proiectul USL nu va rezista pana la prezidentiale?

Am facut deja risipa de vorbe.

Daca se va intampla asta, acum ca PDL s-a desprins de Traian Basescu, ati putea vedea in democrat liberali potentiali aliati?

Mie nu mi se pare ca s-a desprins. Ca se mai cearta EBa cu Raluca Turcanu, Udrea cu Blaga, nu mi se pare. Deocamdata PDL are de ispasit o vina fundamentala fata de romani, intoarcerea Romaniei cu 20 de ani in urma, sfidarea, aroganta, sa ne aducem aminte. Sa mai stea in purgatoriu si sa reflecteze asupra a ceea ce inseamna dreapta politica in Romania si Europa.

Nu mi se pare suficient sa fii membru in PPE ca sa fii de dreapta. In 3 ani, cat s-au aflat la butoane, nu a fost aplicata nicio masura de dreapta. Restrangerea puterii de cumparare, combinata cu cresterea TVA, taxe si impozite locale, acumularea de datorii fara sa folosesti resursa financiara pentru investitii pentru plati curente.

Acum se intampla lucruri diferite, desi PNL e la guvernare?

Nu se intampla. Increderea se castiga greu, dar se recastiga si mai greu. E greu sa convingi investitorii ca aici merita sa faci profituri.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4546 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
60 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Orban ascunde, cu candoare, stralucirea brownianului liberal tip usl

uitand "cinstit" ca mirosul parteneriatului trazneste dincolo de hotare: geografice, morale, ideologice. Ce a mai ramas din fala liberalismului prezent se inscrie, senin si detasat, la coada ciolanului bugetofag; obsesia mentinerii atentiei asupra pnl-lui repetent confirma arhitectura dreptei tovarasesti dorita de baroni. Pdl-u lui Blaga s-a aliniat formal la consolidarea directiei spre linistea totalitara: puterea hotilor netulburata de opozitia dreptei sau ingerinta justitiei. Si deasupra, ca paduchele in frunte, Antonescu presedinte! URa.. URa.. urate figuri se ascund supt masca liberalismului dambovitesc.

 

Domnul Ludovic Orban ne arata cum se vede Romania politica prin

ochelarii de cal marca PNL!
Poate ca domnia sa ar avea scuza ca nu se pricepe nici la economie si nici la finante, ca pentru restul....
Of, acestia sunt liberalii din Romania! Jalnic!

 

La guvernare dar in opozitie?

Curat-Murdar!Adica adio dar raman cu tine.

 

Orbane, de data asta nu l-am descifrat pe Presedinte, de aceea

... deocamdata, nici nu-l strang in brate nici nu dau cu el de pamant. Am rabdare.
Evident ca ceea ce face Presedintele e un mare compromis dar, daca e pentru binele Romaniei, atunci merita sacrificiul de a se fi facut frate cu... Ponta.

mielul de pasti,in cazul nostru presedintele,

"danseaza cu lupii" ! Deja imi este mila de el !

 

...."Fals tratat de...vanatoare",caci Orban este mult prea

inteligent sa stie bine ca Ponta nu danseaza cu

Basescu,ci se comporta fortat,aproape in limitele

normalului ...interinstitutional,dupa ce a recunoscut

singur ca s-a gresit catastrofal cu suspendarea si

dupa ce realizeaza ca cele 11 porunci Barroso trebuie

musai indeplinite pentru ca scaunul de la Victoria sa

nu se clatine datorita plagiatului si a neindeplinirii

programului de guvernare si implicit a promisiunilor

in fata votantilor!

Reactiile aberante ale lui Orban precum si a

celorlalti traseisti si incompetenti alesi

de ...popor,

izvorasc doar din ura si frustrare provocate de

reusitele celui mai bun politician al Romaniei

post 89-Traian Basescu!

In rest totul e gargara, si incearca sa intelegi si

matale domnule Orban,si fii bun nu ne mai

consideratampiti!

Hei Silvia de obicei sint de acord cu tine dar acum...

Hei Silvia de obicei sint de acord cu tine dar acum...trebuie sa te combat putin. nu uita d-l Basescu ramine acelasi "Om Onest" care a fost si va fi!!!El stie bine ce face si de ce. Multi l-au parasit din diferite mirsave motive. Dar d-l Basescu ramine acelasi presedinte pe care l-am stiut!!!drept si cu sira spinarii..si nu ca KGBistul iliescu sau voiculescu..

el stie bine ce face,o face pe fiesa europarlament

ar,isi da casa in Mihaileanu,isi pregateste din bani publici,cuibusorulde la Dante ...Voi nu va mai saturati nici cu polonicul ? Sa va dau hardaul ???

b22 - sigur ca ai dreptate. De acord cu tine, dar

... mi-am impus sa am rabdare.
Nici eu n-o sa-l parasesc vreodata pe domnul Presedinte, dar nici pe Boc, Udrea sau Funeriu chiar daca unii cred despre mine ca sunt proasta, altii nebuna si cei mai multi, ipocrita. Nu ma intereseaza parerea altora. Principalul e numai ce cred eu despre mine.

Baiatul asta joaca la 2 capete.

Cand era ministrul transporturilor a facut un accident cu masina si baseRau l-a mosmodit sa scape fata curata.
In 2009 cand a anchetat-o pe nutzy cu hotiile de la MT a facut pe prostul si nu a rezolvat nimic metresa pres scapand fara puscarie
In rest nimic notabil doar palavre si divagatii inutile pe diverse teme

Orbane!

intre 2004 si 2008 pnl a fost casatorit cu pdl dar a trait cu amanta psd toata guvernarea

Ludovicule!!!!

A venit si rindul , dumitale, ca si al nostru al populimii...!!!
Avem "Reprezentanti ALESI"Sa le dea D-zeu sanatate si sa le stea "sarmalele in git"
In rest s-auzim numai de bine !!!

 

 
 

:)ponta asta,este mult mai mincinos,decat basescu!

Basescu este in situatia copilului de familie buna,ratacit pe maidan,langa groapa de gunoi ! Il mananca astia !!!

...orice naiv si semianalfabet observa ca Plagiatorul nu

face altceva decat sa execute...scrasnind dispozitiile

CE.

Acuzatiile la adresa lui ca ar face jocurile unui

presedinte dezamagit de partidul sau, si care isi

baga la misto picioarele in politica in ultima vreme,

sunt o utopie,pentru ca Victoras continua sa jigneasca

mocnit pe presedinte!

...ateptam cu interes lansarea luni,a platformei

"Romaniei liberale" de catre dizidentii: Tariceanu,

Chiliman,Moisescu si alti frustrati ai lieralismului

paranoic istoric antonescian violat!

Scena politica romaneasca incepe sa devina palpitanta!

...hai liberare!

de fapt bine zice asta orbAnu...

de fapt bine zice asta orbAnu...cind afirma ca caCarau nu v-a mai candida daca v-a depinde si de psD..ps..psD...
Foarte bine gindit tov caCarau pt ca cacarau numai gasesti nici pe la Minerul Suncuius!!!sau la Glimboca .
si daca se supara pe psD nu v-a mai candida de loc si cautati-va alt candidat clar!!!

 

Orbane! ai uitat ca

intre 2004 si 2008 pnl a fost casatorit cu pdl dar a trait cu amanta psd toata guvernarea

Orban, o ciorba reincalzita

Apropo doamna Ene, am tot cautat in zadar intrebarea despre accidentul de masina pe care trebuia sa o puneti. De aceia, inainte sa il criticati pe Basescu despre compromisuri ar fi bine sa va aduceti aminte de acest "interviu" penibil.

 

Eu asi spune ca Orban este o Ciorba de Desene Animate

o panarama de om,tot de Marinar vorbeste.Spune bai Orbane
ce ati facut pentru Romania si Romani de cand sunteti la putere???nu ati facut nimic ordinarilor,catastrofe ce sunteti

 

..cat de parsiva si originala este ratiunea omeneasca!

cititi si cruciti-va,exista doua tabere,una il

acuza pe Basescu,cealalta pe Ponta de compromis cu

Diavolul!

Asa a fost si va ramane pana la a doua Venire!

Pe mine personal ma distreaza violarea punctajului

meu,de la o secunda la alta!

Nu v-ati ales bine partenerul, Orbane!

... Sunteti voi hoti si smecheri, dar partenerul va intrece...

 

Cand esti la guvernare si ai nevoie ca de aer...

...de banii altora, inveti sa guvernezi asa cum vor creditorii, nu prea ai de ales. Desigur ca Victor Ponta este nevoit sa lase la o parte sentimentalismele si idealismele si sa treca la treburile practice si concrete ale guvernarii care sunt cu totul altfel decat in visurile politicianiste.
Victor Orban stie si el aceste lucruri, iar daca ar fi fost Prim Ministru ar fi facut la fel. Asta este doar propaganda, lupta are, de fapt, alta tinta si alt scop: este vorba de lupta pentru segmentul politic de dreapta intre PNL si PDL. PSD nu este amenintat, el este la stanga si isi vede de "socialismele" lui, dar PNL si PDL sunt in razboi deschis pentru suprematia si acapararea dreptei.

@info

- pai acu' pnl-u' e mai socialist ca psd-u' !

...

.. si domnul Orban e de dreapta ?! .. haideti sa fim seriosi .. un politician de dreapta, nascut si nu facut si aprobat pe lista de Iliescu, are ceva realizari palpabile in viata reala si nu doar sforarii de usa cortului !? .. acest domn Orban se da de dreapta ?! ..

@silvia_h-nu v-ati ales bine.....

Nu partenerul ci ochelarii.Si PSD-ul si PNL-ul poarta
ochelari Pinhole.Nu stiu cum o fi chestia aia cu 15 min.pe zi,dar la ei nu se aplica de nicio culoare.Sunt orbeti.

Ori,ori!

Orban ori are o gandire politica incremenita in proiect,ori are alte interese decat partidul!Zice ca nu trebuia facurta alianta USL. Aici e consecvent,nu a vrut nici DA. Ce s-ar fi intamplat in 2004 fara DA ar fi fost mentinerea socialistilor la putere inca 4 ani,cu majoritate clara si pesedizare pe termen lung a tarii si cu Nastase la presedentie!In 2012 ,daca nu aparea usl ar fi castigat portocalii tot si ar fi fost la fel,eventual cu Boc presedinte. Iar liberalii s-ar fi incalzit pe tusa cu mana intinsa dupa un ciolanel cat de mic! Asa ca repet,ori e prost(politician!) ,ori se face!Pe mine a inceput sa ma plictiseasca dorinta lui de a face pe Gica contra,probabil isi da seama ca nu mai are loc in niciun proiect politic. Macar Chiliman e mai pragmatic: el vrea sa-si mentina "curtea" de la sect.1 si sa se umple in continuare de bani.

Ponta ii rezolva pe totzi!

Nu umbla nici calare, nici pe jos, nici imbracat nici dezbracat!
E USL-ist dar e contra, e antibasasit dar e pro!
E varza in capul copilului Ponta, nu stie ce vrea, probabil e santajat din toate partzile!
Si-a pierdut credibilitatea, nimeni nu mai asculta ce spune Ponta, e neserios ...

 

@ma(r)xi

- cand iti spuneau altii asta , nu credeai ! na ,c-ai ajuns la vorba lor.

nu spune hop,pana nu sari shantzul !..:) o sa vezi

!

@niculada sau nicu jiguli

Dar tie cind iti spun altii ca "Epoca de Aur" nu mai este si ca Tu ai ramas ultimul comunist nu crezi,na ca acum ai primit-o!!!!

Ponta presedinte, Basescu prim-ministru. Antonescu un nimic !

Si astfel Basescu a ocupat toate functiilr de stat de dupa revolutie.
Iliescu e deja depasit vla v acest capitol.

Domnule Orban, dumneavoastra ar trebui sa stiti mai bine

In urma strategiilor noastre post-comuniste de privatizare (care a lasat cetateanul roman in continuare dependent de ceea ce ii poate da Statul, iar cel care a reusit sa se privatizeze de contractele pe care le-ar putea face cu statul) economia este in mainile altora si depinde direct de ceea ce se intampla in Uniunea Europeana si, desigur, mai ales in statele dezvoltate ale Uniunii Europene. Orice Guvern ar fi, color, incolor, rosu, portocaliu sau albastru, are nevoie de sprijinul direct al Organizatiilor internationale financiare, sub garantia Uniunii Europene si, inclusiv, de fondurile europene nerambursabile. Totul este bine si frumos, doar ca acesti creditori (de care depindem acum pentru ca nu am stiut, nu am putut sau nu am vrut sa ne privatizam in sensul de a pune in valoare bogatiile si resursele acestui pamant prin noi insine) ne pun anumite conditii si vor sa stie ca la butoane sunt anumiti oameni in care au capatat (o oarecare) incredere. Unul dintre acesti oameni este Presedintele Traian Basescu, astfel explicandu-se povestea cu cvorum-ul impus vara trecuta.
Victor Ponta, care chiar daca este plagiator nu este prost de loc, si-a dat seama cum sta treaba cu guvernarea si asigurarea fondurilor bugetare necesare si doreste sa devina si el un om de incrededere pentru Uniunea Europeana. Daca resuseste, il vedem candidat la Presedintie anul viitor.

 

:( Nuuu,nu pot citi atat!Daca citesc tot,sigur ma fac popa,

posibil chiar sa-i iau locul lui Dan !!!...cum care Dan ? ala de la mezanin,de la Mitropolie !!!!!

@info

"economia este in mainile altora"
Asa este!
Cine le-a servit-o pe tava?

@culitza

- poporu' ! prin reprezentanti sai .

Vorbe, vorbe... Doar gura-i de el!

Nu numai de el, ci de o multime de politicieni, dintre cei care nu au prea mult talent la furat, dar se invart de multi ani in politica, servind drept decor pentru cei care chiar stiu ce vor: sa fure.
Ce frumos suna liberalismul cu ceva ani in urma, cand Orban si alti cativa cabotini, acum uitati, spuneau verzi si uscate, iar ramura "pragmatica" emitea teorii justificatoare pentru jaful la care au participatla concurenta, sau in colaborare cu omo;ogii lor din PDL, PSD, PC!

 

@valll-vorbe,vorbe.....

Asta-i poet nedeclarat,chiar daca zdrangane la chitara.Mai
avea putin si ne declara ca daca ar putea intoarce timpul ar recompune pe strune melodia cantata a baietilor cu ochi albastri.Astia chiar nu realizeaza cat sunt de penibili in
faza actuala?

Mai Ludovic

nici nu apucase ceterasul sa canta si voi ca p.ostii ati sarit la dans,puteti multumii la istericul vostru chiulangiu si lui securistul dovedit ca ati ajuns unde sunteti si meritati pentru distrugerea partidului istoric....

Partid istoric... Din cine si cine... Comunisti si

... securisti! Hoti care umplu puscariile pentru carnati...
Din ce a fost odata, atat i-a ramas - numele! In rest, adunatura pe care o gasesti in toate partidele, indiferent de nume...

v-a invitat, desigur

dar cine este de vina ca voi dansati doar lambada si coco jumbo?

 

@ barabula / ptr. gülash-trascu..Orbanitu..

...dansator pe mese la Caru cu Bere cu rrromi...
Bey atzi fost invitatzi la bal dar..daca voi atzi venit
imputzind sala de trascau ..va trimis inapoi la birt..!?

 

 

Așa-i viața de "amantă"!

Partenerul,ne-a invitat pe noi la bal
S-aplaudăm cum dansează cu Băsescu
Și-n Europa,stanga-dreapta e pe val
Coabita-vom,pană-n final cu...escu!

 

Forumiști portocalii,se zvonește...

Ponta ar vrea să devină Președinte!
Ca premier,il vede pe Băsescu,
Iar liberalii,o țin "tot inainte"!
De ce-l mai "beșteliți"pe Antonescu?

 

@ liberaru*

Cind o sa fie unde-i este locul : Socola ,Spitalu*.nr.9
ptr ashi trata mania-schizofrenica shi alte alea ase-
-manatoare...atunci nimeni nu o sa-l mai pomeneasca pe
KK.rau/bidon gol..va fi in o buda imensa ptr.totdeauna.!

@Ludovic Orban

"Pana una alta, noi am pierdut Ministerul Justitiei,"
Nu voi d Orban, ROMANII!!!
Voi partidele, in frunte cu Felix, doriti subordonarea justitiei!!!

 

Acum este ordonata ? Esti nebun ? Cui ????

?

@pufulica

Crin Antonescu spunea ca avea mai multe variante de numiri politice la justitie!
Cum ramane cu independenta justitiei?

Nu intelegi nimic!

In momentul de fata la butoane in justitie au ramas aceiasi oameni care erau si acum un an. Sunt ei subordonati usl sau lui Basescu? Ma refer la Zegrean & co.,madam Stanciu de la inalta curte,Haineala+ghica csm,pana de curand Morar procuror gen.,la DNA partizanii lui Morar etc.Iar in viitor Kovesi,Olaru sunt din sistemul Macovei,poate doar Nitu sa fie oarecum neutru.Asa ca trebuie sa mare tupeu sa zici ca justitia guvernului usl l-a condamnat pe Nastase si-l va condamna si pe Voiculescu ca sa va astupe gura la toti fanaticii!pana la urma incep sa cred ca Ponta a facut o figura reusit cu Kovesi caci ,macar un timp,nu veti mai putea trage cu "violarea justitiei" dupa ce ea fusese fata mare in concubinaj cu Basescu!

Oare tot asa gandea Orban daca azi ar fi fost ministru ?

In mod sigur, nu.

 

Orban nu gandeste,el bea,shofeaza si canta !

.


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor