Ludovic Orban: PNL are nevoie de o conducere care sa reprezinte interesele partidului

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 14:09
2619 citiri
Ludovic Orban: PNL are nevoie de o conducere care sa reprezinte interesele partidului
Foto: Romania Libera

Deputatul liberal Ludovic Orban crede ca presedintele partidului, Crin Antonescu, este dependent de relatia cu PSD si este nemultumit de faptul ca liberalii nu au la dispozitie niciun minister in care sa-si poata puna in aplicare programele politice.

"PSD, dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta, a schimbat complet foaia si a diminuat dramatic competentele reprezentantilor PNL in Guvern. PNL nu mai are aproape niciun minister in care sa poata sa puna in practica programele partidului, in care sa aiba competente depline", a declarat Orban, in cadrul unui interviu acordat Adevarul.

Cu cateva zile inainte de Congresul PNL, care va avea loc in weekend, Orban sustine ca liberalii ar trebui sa-si aleaga o conducere care sa reprezinte "serios" interesele partidului.

"Ar putea alege o conducere care sa asigure o reprezentare serioasa a intereselor PNL. Fara discutie, obiectivul de castigare a alegerilor prezidentiale este cel mai important. Dar atingerea acestui obiectiv nu trebuie sa afecteze capacitatea de guvernare a PNL", a spus fostul ministru liberal.

In viziunea sa, membrii noii conduceri ar trebui sa fie alesi nominal.

"In acest fel, cei care acced la functii o fac pe baza meritelor lor si nu pe baza unei relatii bune cu presedintele partidului. Un vicepresedinte liberal care este ales pe lista este lipsit de orice legitimitate si este legat sa vozeze aproape orice initiativa a liderului partidului", explica Ludovic Orban.

Precizand ca nu va candida pentru sefia PNL, liberalul subliniaza ca recunoaste "marele avantaj" al lui Crin Antonescu de a fi votat candidat la presedintie la Congresul PSD.

"Crin Antonescu are un mare avantaj si anume acela ca este votat ca si candidat la presedintie de congresul PSD. In ciuda pozitiei mele critice fata de domnul Antonescu nu pot sa nu accept faptul ca acest acord este unul important.

Daca noi acum ne-am schimba presedintele partidului am putea oferi exact pretextul de care are nevoie PSD pentru a nu mai sprijini candidatul PNL la functia de presedinte.

Pe de alta parte, aceasta pozitie nu trebuie sa ii permita domnului Antonescu sa mai faca un pas spre transformarea PNL intr-un partid de lider. Este mai mult ca sigur ca domnul Antonescu nu va avea un contracandidat la sefia PNL", mai adauga Orban.

Mai mult sau mai putin voalat, Ludovic Orban l-a atacat de mai multe ori pe Crin Antonescu.

"Din pacate, domnul Antonescu a pierdut din cauza unor greseli neprovocate si a inregistrat un usor trend descendent in ceea ce priveste cota de incredere. Vorbesc de esecul referendumului, de prestatia ca presedinte interimar, de aducerea lui Becali in partid. Trebuie facut ceva pentru reconstructia lui Crin Antonescu ca si candidat la prezidentiale cu atat mai mult cu cat aceasta candidatura trebuie gandita indiferent de conjunctura politica.Crin Antonescu trebuie sa fie un candidat cu sanse cu sau fara sprijinul PSD. Evolutia lui Crin Antonescu afecteaza si scorul electoral al PNL", a mai spus liberalul.

Din 2009, cand Orban l-a ajutat pe Antonescu sa-l "debarce" pe Calin Popescu Tariceanu de la conducerea PNL, relatiile dintre cei doi s-au schimbat mult. In 2010, dupa ce Orban s-a opus votului pe lista, pierzand postul de vicepresedinte, fostul ministru al Transporturilor nu s-a sfiit sa-si atace seful politic, din postura de "dizident".

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Ludovic Orban Congres PNL, #Orban atac Antonescu, #Orban conducere PNL , #PNL