Ludovic Orban: PNL voteaza impotriva bugetului

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 14:25
2609 citiri
Ludovic Orban: PNL voteaza impotriva bugetului
foto: Realitatea TV

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a anuntat, luni, ca partidul sau a hotarat sa voteze impotriva legii bugetului de stat pe 2010 si sa sustina in plen toate amendamentele de reducere a fiscalitatii.

"PNL a hotarat in consens sa voteze impotriva legii bugetului de stat", a declarat Ludovic Orban.

Liderul liberal a precizat ca PNL va sustine in plenul Parlamentului toate amendamentele de reducere a fiscalitatii aprobate in comisiile avizatoare sau in Comisia de buget-finante, precum si pe cele neaprobate.

Printre acestea se numara si cele referitoare la suspendarea impozitului forfetar pe 2010, reducerea majorarilor de intarziere, TVA de 5% pentru constructii si tranzactii cu constructii noi, impozitarea cu 3% a microintreprinderilor, reducerea contributiilor pentru asigurarile sociale si stabilirea punctului de pensie la valoarea de 45% din salariul mediu brut, a precizat Orban.

Prim-vicepresedintele PNL a mai declarat ca la sfarsitul lunii ianuarie se va intruni Liga Alesilor Locali, in cadrul unei conferinte, pentru a analiza modul in care primarii liberali au fost discriminati in 2009 de Guvern.

Intrebat despre demersul vicepresedintelui Relu Fenechiu de a le scrie lui Traian Basescu si Emil Boc despre intrarea la guvernare, Orban a spus ca pozitia liberalilor este clara si este luata in forurile statutare ale partidului.

"PNL are o pozitie foarte clara, deciziile organismelor statutare ale partidului sunt foarte clare", a spus Orban. Prim-vicepresedintele liberal a evitat sa comenteze transant subiectul epistolelor invocate de Relu Fenechiu, referindu-se la prioritatea adoptarii Legii bugetului.

Citește și:
Președintele Partidului Ecologist trimis în judecată pentru trafic de influență. Dănuț Pop se află în arest la domiciliu
Președintele Partidului Ecologist trimis în judecată pentru trafic de influență. Dănuț Pop se află în arest la domiciliu
Preşedintele Partidului Ecologist, Dănuţ Pop, reţinut săptămâna trecută de DNA pentru trafic de influenţă, a fost trimis în judecată în stare de arest la domiciliu. El ar fi primit...
Nicușor Dan, audiat la DNA. Ce au vrut să afle anchetatorii de la Primarul Capitalei
Nicușor Dan, audiat la DNA. Ce au vrut să afle anchetatorii de la Primarul Capitalei
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a prezentat marţi, 29 noiembrie, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Edilul a dat o declaraţie referitoare la sesizarea pe care a...
Comentarii