Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ludovic Orban: Privindu-l pe Ponta, l-am vazut pe Iliescu multumind minerilor dupa reprimarea Pietei Universitatii (Video)

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 14:31
11319 citiri
Ludovic Orban: Privindu-l pe Ponta, l-am vazut pe Iliescu multumind minerilor dupa reprimarea Pietei Universitatii (Video)
Foto: Arhiva

Ludovic Orban lanseaza o sarja de atacuri extrem de dure la adresa lui Victor Ponta pornind de la atitudinea adoptata de premier fata de Rosia Montana. Liberalul il considera pe pesedist o "marioneta manuita de sforari nevazuti", dar si un "hibrid nereusit" intre capitalismul lui Adrian Nastase si comunismul lui Ion Iliescu.

Intr-o postare pe Facebook prilejuita de vizita facuta duminica de Victor Ponta in mina de la Rosia Montana, deputatul liberal spune ca, desi s-a autoiluzionat ca un om de varsta premierului nu poate avea "apucaturi de nomenclaturist", s-a inselat, iar duminica i-a vazut "adevarata fata".

"Nu am fost niciodata fan Ponta. As putea spune chiar ca l-am inclus imediat ce a aparut in viata publica in categoria 'produselor de laborator', a marionetelor manuite de sforari nevazuti. Imi aduc aminte cateva lucruri despre personaj pe care le-am remarcat cu neplacere de-a lungul ultimilor ani", scrie Orban, incepand sa enumere cateva dintre reprosurile pe care i le aduce lui Victor Ponta.

Prima se refera la "aparitia in viata publica, precum un iepuras scos din joben de Adrian Nastase, si trecerea peste noapte de la statutul de procuroras anonim la cel de ministru si de presedinte al organizatiei de tineret al PSD".

Orban ii mai reproseaza, printre altele, lui Ponta "admiratia nedisimulata exprimata public fata de Che Guevara, exportatorul de revolutie comunista finantat de Fidel Castro", "participarea ca ministru in guvernul PSD-PD fabricat de Basescu in 2009", "alegerea nasilor (seful SRI, George Maior, si Gabriel Oprea) ", dar si "asigurarea majoritatii lui Basescu in Curtea Constitutionala" sau "refuzul de a participa la mitingurile antiBasescu din ianuarie 2012".

Pe lista se mai afla "discursul de la votul de investitura al Cabinetului Mihai Razvan Ungureanu", dar si incercarea de cooptare a UDMR la guvernare dupa alegerile din 2012.

De pe lista criticilor lui Orban nu putea sa lipseasca "semnarea pactului de coabitare cu 'dusmanul' Traian Basescu", "numirea procurorilor - sefi in buna intelegere cu Basescu" si, mai ales, "schimbarea radicala a pozitiei fata de proiectul Rosia Montana si cel de exploatare a gazelor de sist".

"Ieri, privindu-l pe Ponta, l-am vazut aievea pe Ion Iliescu al anilor '90, multumind minerilor dupa reprimarea brutala a Pietei Universitatii. Este adevarat ca nu avea decat casca (nou-nouta, ca de altfel ca si toti ceilalti asa-zisi mineri, care nu mai sunt mineri din 2006) nefiind dotat si cu lampas sau bata.

Este adevarat ca nu a adus minerii la Bucuresti, dar a facut un lucru mult mai grav: a promis minerilor ca ii ia pe parlamentari de guler si ii aduce sa voteze in mina. Este adevarat ca nu a infierat cu manie proletara protestatarii din Piata Universitatii, insa a facut un lucru si mai grav, afirmand: 'nimeni nu are voie sa spuna nu'", subliniaza deputatul PNL.

In aceste conditii, Ludovic Orban il anunta oficial pe premierul USL Victor Ponta ca va vota "orice motiune de cenzura se va depune impotriva Cabinetului sau".

Mai mult, acesta anunta ca va face toate demersurile posibile pentru a-si convinge colegii liberali ca "acest hibrid nereusit intre capitalismul lui Nastase (vezi PETROM, ALRO, BECHTEL etc.) si comunismul lui Iliescu trebuie sa plece din fruntea guvernului Romaniei".

"Si, de ce nu, ca tot sustine regionalizarea, sa-i infiintam o functie de guvernator la Rosia Montana. Dar nu pe toata Rosia Montana, pentru ca acolo locuiesc oameni, ci numai pentru perimetrul exploatabil din licenta", incheie ironic deputatul PNL.

C.B.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Orban Ponta hibrid Iliescu, #Orban Ponta marioneta, #Orban motiune cenzura Ponta , #PNL