Ludovic Orban se face parlamentar si acuza PD-L ca a fraudat alegerile

Miercuri, 04 Iunie 2008, ora 16:49
3854 citiri
Ludovic Orban se face parlamentar si acuza PD-L ca a fraudat alegerile

Candidatul PNL pentru Primaria Capitalei, Ludovic Orban, a acuzat miercuri PD-L de fraudarea alegerilor locale, sustinand totodata ca are dovezi clare in acest sens. Orban a declarat ca PNL a dus deja la Politie probele care dovedesc frauda electorala.

"In Bucuresti am gasit patru delegati ai PD-L care au distribuit mai multe buletine de vot catre un alegator. Toate cazurile sunt instrumentate, avem filme, fotografii in care se vede cum se dau bani catre cetateni. Le-am pus la dispozitia organelor de cercetare", sustine Ludovic Orban.

Liberalul a adaugat ca electoratul "s-a lasat dus cu zaharelul" de promisiunile gaunoase ale candidatilor. El spune ca oamenii au pus stampila pe cel care i-a amagit cel mai mult si le-a oferit cele mai multe pungi cu alimente, dar vor regreta alegerea facuta, in urmatorii patru ani.

"Nu cred ca este bine pentru Romania ca un numar atat de mare de votanti sa fie dusi cu zaharelul a nu stiu cata oara si de fapt sa nu-i voteze decat pe cei care le dau pomeni din ceea ce fura din taxele si impozitele platite tot de ei. Multi oameni au votat pentru pungile cu alimente pe care le-au primit in campanie si care nu o sa le tina de foame patru ani de zile, multi au votat pentru bani", a declarat liberalul.

"Nu votez cu nimeni in turul al doilea"

Ludovic Orban a mai anuntat ca nu se va prezenta la vot in turul al doilea al alegerilor pentru Primaria Capitalei, pentru ca ar avea de ales, ca toti ceilalti bucuresteni, "intre doua rele".

"Declaratia mea de la anuntarea rezultatelor a ramas aceeasi. Consider ca bucurestenii trebuie sa aleaga intre doua rele: Oprescu, un om crescut la scoala PSD, un om care nu a prezentat un proiect consistent pentru Bucuresti, iar cealalta varianta inseamna continuarea furaciunilor, abuzurilor, tunurilor imobiliare si a abuzurilor de monopol facute pe latura economica de PD", sustine Orban, citat de NewsIn.

Intrebat care este marele perdant al alegerilor locale, Ludovic Orban a raspuns ca Partidul Democrat-Liberal, in frunte cu Traian Basescu, este cel care "se duce la vale".

"Marii perdanti sunt PDL si Basescu. PD-L e un partid care depinde ombilical de cota de incredere a lui Basescu, cota care se duce la vale de la europarlamentare pana in prezent", a conchis Orban.

"Vreau sa candidez la parlamentare"

Liberalul Ludovic Orban spune ca este tentat sa candideze la alegerile parlamentare, avand in vedere ca vor fi alegeri uninominale, dar a adaugat ca "mai e mult pana atunci".

"Nu am fost niciodata parlamentar. Mai e mult pana atunci, dar, fiind vorba de alegeri uninominale, ma tenteaza", a precizat Orban.

Citeste si:
Alina Gorghiu reclamă "telefoane insistente" la mai mulţi membri de partid din partea echipei pro-Orban
Alina Gorghiu reclamă "telefoane insistente" la mai mulţi membri de partid din partea echipei pro-Orban
Senatorul Alina Gorghiu, susţinătoare a lui Florin Cîţu în cursa internă din PNL, reclamă, luni seară, ”telefoane insistente” din partea echipei pro-Orban la mai mulţi membri de...
Ludovic Orban, mesaj pentru tinerii liberali: „Membrii TNL prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi. Mă aştept de la voi să fiţi liberi” VIDEO
Ludovic Orban, mesaj pentru tinerii liberali: „Membrii TNL prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi. Mă aştept de la voi să fiţi liberi” VIDEO
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, 18 septembrie, la Şcoala de Vară a TNL din staţiunea Venus, că se aşteaptă ca tinerii liberali care vor fi prezenţi la congresul din...
Sursa: Ziare.com