Ludovic Orban si Mara Mares au fost reclamati la CNCD, pentru "scroafe" si "decretei"

Luni, 14 Mai 2018, ora 13:04
5389 citiri
Ludovic Orban si Mara Mares au fost reclamati la CNCD, pentru "scroafe" si "decretei"
Foto: Facebook/Ludovic Orban

Presedintele PNL, Ludovic Orban, si sefa TNL, Mara Mares, au fost reclamati la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Csaba Ferenc Asztalos, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), a confirmat pentru Ziare.com ca cei doi au fost reclamati.

Plangerea pe numele lui Orban a fost facuta dupa ce presedintele PNL a vorbit despre angajati "luati de la coada vacii, toate scroafele suite in copaci" care ocupa posturi pe alte criterii decat competenta.

Iata intreaga declaratie a presedintelui PNL:

"Nu poti tine 160 si ceva de agentii care se calca in picioare. Avem deconcentrate in agricultura- seminte, zootehnice, e ceva de noaptea mintii. In conditiile in care avem criza pe piata fortei de munca, investitori care vor sa investeasca in Romania nu iau decizia pentru ca nu este mana de lucru calificata. Si noi ne permitem sa tinem beizadelele planatate de PSD si ALDE si toate celelalte partide, si incompetentii, toti oamenii luati de la coada vacii, toate scroafele suite in copac, care populeaza administratia si care si-au batut joc de adevaratii functionari care au incercat sa faca o cariera in adminstratie bazata pe profesionalism", a spus Orban.

Pe de alta parte, Mara Mares, deputat PNL si presedintele Tineretului National Liberal (TNL), s-a ales cu plangerea la CNCD in urma declaratiilor despre decretei.

Citeste si Se cere demisia Marei Mares de la sefia TNL, dupa scandalul "decreteilor"

Mara Mares a facut apel la tinerii din generatiile Y (denumiti si "mileniali", adica cei nascuti intre 1990 si 1995 - n.red.) si Z (tinerii nascuti intre 1995 si 2000 - n.red.) sa intre in politica, sustinand ca "decreteii nu vor reusi". Mai exact, ea a postat pe Facebook o fotografie in care face apel la tineri sa intre in politica, pentru ca e nevoie "sa faca mai mult si mai bine", dupa cum "a spus-o si Iohannis". In aceeasi poza, ea ii critica pe "decretei", scriind ca acestia "nu vor reusi".

Amintim ca decreteii sunt persoanele care s-au nascut dupa 1967, dupa ce a fost promulgat Decretul nr. 770 din 1 octombrie 1966, care interzicea avortul si viza cresterea accelerata a populatiei. Legea a fost abrogata in 1989, la scurt timp dupa ce a cazut regimul comunist.

Vezi si:

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Orban reclamat CNCD scroafe, #Orban reclamat CNCD, #Mara Mares reclamata CNCD decretei , #PNL