Ludovic Orban: Sunt adeptul fuziunii cu PDL, cu o singura conditie

Vineri, 13 Iunie 2014, ora 17:06
2731 citiri
Ludovic Orban: Sunt adeptul fuziunii cu PDL, cu o singura conditie

Deputatul liberal Ludovic Orban a declarat vineri, la Bistrita, ca este de acord cu fuziunea cu PDL, dar cu o singura conditie, ca numele Partidului National Liberal sa nu se piarda.

"Categoric (sunt adeptul fuziunii intre PNL si PDL - n.red.), dar cu o singura conditie: Partidul National Liberal. (...) Niciun membru al PNL nu va accepta sa fie complice la disparitia PNL de pe scena politica, dupa 140 de ani. Acest lucru este exclus. Colegii din PDL trebuie sa inteleaga, pentru noi PNL este ca o casa. Noi nu putem renunta la PNL, e ca si cum am renunta la noi insine ca si oameni care facem politica. Pentru noi este aproape o credinta. Nu cerem imposibilul. (...) Eu cred ca pentru foarte multi membri ai PDL va fi o adevarata cinste sa faca parte din PNL", a spus Ludovic Orban.

Deputatul liberal a adaugat ca nu se poate face fuziune prin comasare si ca aceasta fuziune nu are sanse sa se produca inainte de alegerile prezidentiale.

"Dupa parerea mea, nu se poate face fuziunea (pana la alegerile prezidentiale - n.red.). Ganditi-va, noi avem congres, unde se alege o noua conducere. Conducerea asta abia trebuie sa se dezmeticeasca, sa rezolve o multime de probleme. (...) Luna august avansata de domnul Frunzaverde este science-fiction, dupa parerea mea", a afirmat Orban.

Ludovic Orban considera ca este nevoie de "un proces de reacomodare" intre membrii PNL si PDL si ca fuziunea nu trebuie facuta peste noapte.

"Sunt convins ca in timp relatiile se vor armoniza. Numai ca eu sunt adeptul, spre deosebire de unii care sunt mai grabiti, cum e colegul meu Frunzaverde, care a plecat din PDL si ar vrea sa faca acum repede-repede fuziunea cu PDL - nu inteleg de ce. Acum sincer va spun, eu spun ca lucrurile trebuie lasate sa curga un pic normal. (...) Nu poti sa zici peste noapte, asa, baieti, de maine sunteti impreuna. E necesar un proces de reacomodare, trebuie sa gasesti explicatii, fiecare sa-l ierte pe celalalt pentru relele care s-au facut", a afirmat Orban.

Intrebat despre membrii PNL care au anuntat ca se opun acestei colaborari cu PDL, Orban a tinut sa le aduca aminte acestora ca datoreaza functiile publice pe care le detin partidului.

"Sunt unii dintre liberali care au uitat ca isi datoreaza functiile publice Partidului National Liberal si mai ales acelor alegatori care au votat pentru PNL in cadrul USL. Eu cred ca un presedinte de consiliu judetean, un vicepresedinte, un parlamentar liberal trebuie sa reprezinte in primul rand alegatorii liberali, care au avut incredere in PNL", a declarat Ludovic Orban.

Citeste si:
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Sursa: AGERPRES