Ludovic Orban: Victor Ponta incearca sa devina un nou Traian Basescu

Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 20:24
2748 citiri
Ludovic Orban: Victor Ponta incearca sa devina un nou Traian Basescu

Deputatul liberal Lidovic Orban a declarat, vineri, ca Victor Ponta "transforma Romania intr-un stat politienesc" si ca acesta incearca "sa devina un nou Traian Basescu".

"Victor Ponta transforma Romania intr-un stat politienesc. Dupa ce a negociat ca la talcioc cu Traian Basescu numirea conducatorilor parchetelor din Romania, punandu-si omul de casa in persoana domnului Tiberiu Nitu in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ponta si-a continuat operatiunea de dobandire a controlului asupra unor puncte strategice ale statului.

Desi se cearta cu Traian Basescu, de dimineata pana seara si se balacaresc ca la usa cortului, de fapt, Victor Ponta incearca, incetu cu incetu, sa devina un nou Traian Basescu", a declarat deputatul PNL, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Sibiu, potrivit Mediafax.

Ludovic Orban: Partenerul ne-a invitat pe noi la bal, dar danseaza cu Basescu Interviu

De asemenea, Ludovic Orban a facut trimitere si la faptul ca serviciul DGIPI a trecut in subordinea premierului si la proiectul de lege privind trecere STS in subordinea prim-ministrului, spunand ca Ponta si-a facut "un Guvern personal", cu structuri de "represiune", care "sa-l transforme intr-un mic dictator".

"Lucrurile nu s-au oprit aici. PSD a initiat un proiect de lege care urmareste ca Directia Generala de Informare a Armatei sa treaca si ea in subordinea directa a primului ministru, urmand ca seful DGIA sa fie numit direct de primul ministru.

La Senat se afla in curs de dezbatere un proiect de lege prin care seful IGPR si seful Inspectoratului General al Politiei de Frontiera urmeaza sa dobandeasca rang de secretar de stat. Dar, nu acesta este scopul acestui act normativ, nu promovarea sau inaltarea in rang a sefului Politiei, ci, practic, aducerea in subordinea directa a primului ministru atat a Politiei, cat si a Politiei de Fontiera", a conchis deputatul PNL Ludovic Orban.

Trecerea STS la Ministerul de Interne, adoptata tacit de deputati (Video)

Proiectul de lege prin care Serviciul de Telecomunicatii Speciale este reorganizat si incadrat ca departament de telecomunicatii speciale al Ministerului Afacerilor Interne a trecut prin adoptare tacita de Camera Deputatilor, la sfarsitul lunii martie.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor deoarece termenul de dezbatere, data de 20 martie 2014, a fost depasit.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Ludovic Orban Ponta stat politienesc, #Orban Ponta mic dictator, #Orban DGIPI STS Guvern , #PNL