Ludovic Orban vrea alta conducere la PNL, dupa "cea mai dureroasa infrangere la Bucuresti"

Luni, 06 Iunie 2016, ora 14:22
4860 citiri
Ludovic Orban vrea alta conducere la PNL, dupa "cea mai dureroasa infrangere la Bucuresti"
Foto: Ziare.com

Deputatul PNL Ludovic Orban este de parere ca ar trebui sa urmeze un congres al partidului, dupa infrangerea categorica suferita la alegerile locale in Bucuresti. In plus, Orban cere si o conducere PNL legitimata de votul membrilor sai.

"Nu cred ca dl Predoiu trebuie considerat tap ispasitor. Nu si-a dorit sa candideze, avea alt obiectiv politic. A acceptat sa candideze, facand un sacrificu pentru partid. Vom avea o discutie foarte serioasa in interiorul PNL.

E cea mai dureroasa infrangere la Bucuresti. E inexplicabila situatia in care s-a ajuns, ca PSD sa castige tot la Bucuresti, mai ales, dupa doua mandate ale lui Sorin Oprescu", a declarat Orban, la Antena 3.

De asemenea, acesta a explicat ca este nevoie de schimbare a conducerii partidului si de alegerea acesteia de catre toti membrii PNL.

"Am stat prea mult timp cu conduceri care nu au fost legitimate de votul oamenilor. Cred ca ar trebui ca baza partidului sa aleaga liderii locali, toti liderii", a mai spus Ludovic Orban, cel desemnat al doilea candidat al liberalilor la Primaria Capitalei, dupa retragerea lui Cristian Busoi.

Intrebat daca ar trebui sa urmeze un Congres PNL, deputatul a raspuns: "Cred ca da".

Nu in ultimul rand, acesta a subliniat ca "alegatorii nu gresesc, trebuie sa le respectam votul", in ce priveste rezultatul la alegerile din Bucuresti. In plus, deputatul a mentionat ca PNL are "resurse foarte importante si posibilitatea de a castiga alegerile parlamentare" din toamna.

In schimb, presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat la RFI Romania ca, in ciuda infrangerii de la Bucuresti, nu este nevoie acum de un Congres extraordinar al partidului.

Luni, presedintele PNL Bucuresti si candidat al partidului la Primaria Capitalei, Catalin Predoiu si-a dat demisia din functie dupa infrangerea suferita in alegeri, obtinand 11 la suta din voturile exprimate si ocupand locul al treilea.

Vezi si care sunt rezultatele alegerilor locale la Capitala si la sectoare.

#Ludovic Orban conducere PNL, #Ludovic Orban rezultate alegeri locale 2016, #Ludovic Orban Congres PNL , #PNL
Comentarii
Poza meandrele concretului
meandrele concretului
rank 5
Cu ce treabă o fi Ludovic Orban pe la PNL?
Poza Caliman Eugen
Caliman Eugen
rank 4