Mihail Neamtu intra in PNL si promite sa nu mai spuna poezii fasciste

Marti, 04 Iulie 2017, ora 07:28
4754 citiri
Mihail Neamtu intra in PNL si promite sa nu mai spuna poezii fasciste
Foto: Facebook/Mihail Neamtu

Presedintele PNL, Ludovic Orban, i-a semnat adeziunea lui Mihail Neamtu, fondatorul Partidului Noua Republica declarand ca nu va mai "recidiva" - nu va mai recita nicio poezie fascista.

"Am aici o cerere (din partea lui Mihail Neamtu - n.red.) care ma umple de bucurie, este o cerere de adeziune la PNL pe care am sa i-o semnez. Asa cum el mi-a semnat autograful, o sa ii semnez cererea de adeziune", a spus Orban, luni, prezent la lansarea cartii lui Mihail Neamtu, cu titlul "Fenomenul Trump".

Mihail Neamtu a afirmat ca adeziunea sa la PNL are o rezonanta istorica.

" (...) Este o adeziune mult asteptata de prieteni si, in acelasi timp, o adeziune care are pentru mine o rezonanta istorica", a sustinut Neamtu, precizand ca si bunicul sau Gheorghe a fost liberal.

" (...) nu o sa recit nicio poezie, nu va speriati, nici Gheorghe, nici.. ma opresc. (...) Bunicul Gheorghe, ca de asta am avut si un gand acum cativa ani, repet, nu mai recidivez, a fost si el membru al PNL", a precizat Neamtu, facand aluzie la poezia "Ridica-te Gheorghe", pe care a recitat-o in anul 2012, la lansarea candidatilor ARD, scrisa de Radu Gyr, poet cu simpatii legionare si autor al versurilor imnului neoficial al Miscarii Legionare, "Sfanta tinerete legionara".

Mihail Neamtu a spus ca noua echipa a PNL ii da speranta ca anul Marii Unirii poate aduce o reunificare a "sensibilitatilor de dreapta".

" (...) Faptul ca dumneavoasta dupa Congres, impreuna cu o echipa tanara care il include pe Robert Sighiartau si altii, ati hotarat sa construiti o platforma liberal conservatoare, liberala in plan economic, conservatoare in plan moral, mi-a dat speranta ca 2018 - anul Marii Uniri poate reprezenta o reunificare a sensibilitatilor de dreapta.

Sunt intelectuali, sunt oameni din lumea business care cu siguranta asteapta ca acest Partid National sa se reorienteze exact in aceasta directie canonica, nationala, patriotica, europeana - in acelasi timp, transatlantica", a spus Neamtu.

PNL este al treilea partid in care Mihail Neamtu se inscrie.

Mihail Neamtu a facut parte in anii '90 din PNTCD, iar in octombrie 2011 a infiintat Noua Republica, formatiune care a candidat la alegerile parlamentare din 2012 pe listele Aliantei Romania Dreapta, care a reunit sub acelasi insemn electoral Partidul Democrat Liberal, Partidul National Taranesc Crestin Democrat si Forta Civica.

Potrivit Statutului PNL, "este imperios necesar (ca membrii PNL - n.red.) sa respecte principiile democratiei si drepturile omnului, sa combata totalitarismul, nationalismul extremist, discriminarile si intoleranta, ca si tendintele xenofobe".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mihail Neamtu adeziune PNL, #Ludovic Orban adeziune Neamtu , #PNL