Opinii: Orban candideaza fara sanse, dar nu degeaba

Marti, 02 Martie 2010, ora 19:53
3325 citiri
Opinii: Orban candideaza fara sanse, dar nu degeaba
Foto: PNL.ro

Nu, Ludovic Orban nu-i va lua scaunul de presedinte al PNL lui Crin Antonescu. Si cel mai bine o stie chiar el. Atunci, de ce mai candideaza? Paradoxal, "numarul doi" din PNL e in situatia scolarului care trebuie sa se bata pentru premiul intai pentru a nu ramane repetent. Orban vrea sa obtina maxim dintr-o situatie din care oricum va iesi invins.

Pe scurt, vrea sa obtina atatea voturi incat sa arate ca e totusi al doilea cea mai influent om din partid. Lucru care il va indreptati sa pretinda un rol mai important in partid, chiar daca va fi exclus din echipa de conducere a lui Antonescu.

Candidatura anti-uitare

Evident, prin sistemul de candidatura pe liste Crin Antonescu vrea sa capete forta in partid, eliminandu-si totodata cei mai importanti rivali din partid, pe Calin Popescu Tariceanu si Ludovic Orban. Daca pe fostul premier nu-l afecteaza atat de mult sa mai ramana putin in umbra dupa ce a condus partidul si guvernul timp de patru ani, pentru Orban e mult mai rau.

Fara sa fie o personalitate publica proeminenta sau sa aiba o avere consistenta in spate, inca prim-vicepresedintele PNL va avea o mare problema cu cariera sa politica. Multi il vor uita sau il vor ignora daca nu va mai ocupa o functie de conducere in PNL. Sau daca ar accepta sa fie dat la o parte fara lupta. Asa ca Orban vrea sa candideze, pentru a mai reduce dezastrul care se profileaza. Stie ca nu e vazut ca un lider asa potrivit precum Antonescu. Dar va obtine un numar consistent de voturi.

Cativa, destul de putini, il apreciaza pe el personal si-l considera un lider mai bun ca Antonescu. Altii sunt atrasi de "zaharelul" aratat atunci cand a spus ca partidul ar putea intra la guvernare mai devreme de 2012 sub indrumarea sa. Asta in ciuda faptului ca a fost mai virulent anti-Basescu chiar decat Crin, iar sansele sa realizeze o alianta cu PD-L sunt infime. Ori, altfel nu se poate intra la guvernare.

In sfarsit, Orban mai spera sa-i atraga de partea sa pe membrii aripii Tariceanu care au fost dati la o parte de la puterea din partid de catre echipa lui Crin Antonescu. Culmea, la a caror indepartare a contribuit.

De ce a ajuns aici ?

Orban parea pe val in partid. Bine asezat in pozitia de al doilea cel mai important om din partid. Ceea ce l-a tras in jos a fost poate tocmai asta. PNL nu are nevoie de o conducere bicefala, daca vrea sa-l impuna pe Crin Antonescu drept un candidat foarte puternic in cursele electorale care urmeaza. Iar un Orban care tine legatura cu filialele locale mult mai bine decat Crin e un concurent serios. Si un om care se poate opune si viitoarelor decizii strategice pe care le va lua presedintele PNL, care si-a inceput deja campania electorala pentru urmatoarele alegeri prezidentiale. Crin Antonescu stie asta. Liderii importanti ai partidului stiu asta. Strategii lui stiu asta. Si Dinu Patriciu stie asta.

Tocmai de aceea, Orban e un candidat cu sansa. sansa de a pierde onorabil. in niciun caz de a conduce partidul.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#candidatura Orban PNL, #sanse Orban PNL, #alegere conducere PNL , #PNL
Comentarii